LogicaCMG: Trading Update Eerste Halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/07/2005 08:25
LogicaCMG heeft de volgende trading update gepubliceerd over de 6 maanden eindigend op 30 juni 2005. De resultaten over 2005 worden bekendgemaakt volgens IFRS (International Financial Reporting Standards). De vergelijkende cijfers over 2004, zowel over het hele jaar als halfjaar, zijn bekendgemaakt op 17 mei. Zoals eerder aangegeven zal LogicaCMG op 31 augustus de halfjaarcijfers publiceren.

De resultaten over het eerst halfjaar zijn in lijn met onze verwachtingen uitgesproken tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering in mei:

IT Services – geleidelijk herstel zet door met een zeer sterke orderstroom in het eerste halfjaar
Wireless Networks – stevig resultaat ondersteund door de veerkracht van de SMS markt
De order intake in het eerste half jaar, was met een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar erg sterk. De uitstekende groei in orders laat de voordelen zien van de omvang en schaalgrootte van het gefuseerde bedrijf en onze strategie ons te richten op oplossingen die toegevoegde waarde bieden. De ordergroei werd met name gevoed door outsourcing, waaronder contracten met het Engelse Ministerie van Defensie en Energias de Portugal (EDP), Transport for London, Metropolitan Police en Thames Water. Met 11% was er ook een sterke groei van de omzet (9% exclusief Edinfor, dat onderdeel van de Groep werd op 20 april 2005). Deze versterkte nog meer gedurende het tweede kwartaal tijdens de opstartfase van diverse outsourcingcontracten waarin aanzienlijke zogeheten "materials" omzet. De operationele winst van de Groep voor het eerste halfjaar was in lijn met de marktverwachtingen. Door het seizoenspatroon was de cash flow in het eerste halfjaar zwakker, dit vanwege de jaarlijkse betaling van verzekeringspremies, met enig aanvullend effect veroorzaakt door groei in omzet.

Het Verenigd Koninkrijk heeft goede resultaten laten zien met daarin met name een duidelijk herstel in de Industry, Distribution & Transport Sector ten opzichte van het vorig jaar, daarnaast zette de Public Sector de sterke trend door. Enige prijsdruk was te merken bij korte termijn, "time and materials" opdrachten, met name in de Telecom sector. Nederland bleef goede omzetgroei realiseren met zeer sterke resultaten binnen Financial Services. Terwijl we nog steeds een relatief groot aantal subcontractors inzetten om aan de korte termijn vraag te kunnen voldoen, verwachten we dit aantal terug te brengen gedurende het jaar, daar we meer gebruik maken van onze offshore capaciteit en gericht personeel werven met specifieke vaardigheden.

Terwijl de markt in Duitsland moeilijk blijft, verwachten we een significante verbetering ten opzichte van 2004 in de operationele resultaten naarmate het jaar vordert. We boeken goede vooruitgang in Outsourcing en Financial Services maar de Industry, Distribution & Transport markt blijft erg moeilijk, wat de terugkeer naar winstgevendheid vertraagd. In Frankrijk hebben we in het eerste halfjaar, zoals gepland, de overhead wat teruggebracht en hebben we meer nadruk gelegd op de effectiviteit van onze presales inspanningen. We verwachten de resultaten van deze maatregelen steeds meer te gaan zien tijdens het tweede halfjaar.

We zijn doorgegaan met het zeer actief werven van medewerkers in Bangalore en verwachten meer dan 2.000 medewerkers te hebben aan het eind van het jaar en we beginnen nu aan de volgende fase van de ontwikkeling van onze campus. Tevens hebben we een groot deel van onze eigen back office systemen en processen naar onze offshore faciliteit verplaatst.

Daar mobiele, vaste lijn en broadcast technologie zich allemaal richting breedbanddiensten ontwikkelen en onze klanten zich genoodzaakt zien content te beheren en distribueren naar diverse typen apparaten, zijn wij in toenemende mate in staat synergie te bieden vanwege onze Wireless Networks en systeemintegratie vaardigheden. Recente voorbeelden hiervan zijn onder meer contracten met T-Mobile, de Bridge Mobile Alliance en Optus.

In Wireless Networks blijft de omzet vanuit de traditionele tekst messaging (SMS) markt beter dan verwacht. Landen in ontwikkeling installeren capaciteit om aan de vraag te kunnen voldoen en bestaande klanten voegen op IP gebaseerde functionaliteit toe. De omzet op basis van identieke uitgangspunten was op een vergelijkbaar niveau als over dezelfde periode vorig jaar en met het voordeel van onze gereduceerde kostenbasis, was de business marginaal winstgevend. Een goede orderstroom in het eerste halfjaar verhoogt ons vertrouwen dat de omzet voor het gehele jaar iets boven dat van vorig jaar zal liggen met als gevolg een winstgevendheid die significant zal zijn verbeterd.

De autonome omzetgroei, exclusief Edinfor, ligt naar verwachting aan de bovenkant van onze eerder aangegeven range van 4-5% voor het jaar als geheel, veroorzaakt door een hogere omzet bij de opstart van verscheidene outsourcing contracten in het eerste halfjaar. Op vergelijkbare basis zullen de resultaten voor het jaar naar onze verwachting een significante verbetering laten zien ten opzichte van 2004.

In reactie op de trading update voor het eerste halfjaar zei Dr Martin Read, de Group Chief Executive, het volgende:

"Terwijl het marktherstel geleidelijk doorzet en onze klanten nog steeds de nadruk leggen op kostenbeheersing, beginnen we de voordelen te zien van onze focus op groei. We blijven onze outsourcing activiteiten uitbreiden, ondersteund door een steeds toenemende "global delivery" capaciteit."
Bron : LogicaCMG




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL