LogicaCMG: trading update eerste halfjaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/07/2004 08:36
LogicaCMG heeft vandaag de volgende ‘trading update’ gepubliceerd voor de eerste 6 maanden eindigend op 30 juni 2004. Zoals eerder aangegeven, zal LogicaCMG de halfjaarresultaten op 1 september bekendmaken.

De resultaten van het eerste halfjaar zijn in lijn met de verwachting zoals uitgesproken tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in mei:

.

IT Services – De resultaten zijn over het geheel in lijn met de verwachtingen: In Duitsland zijn personeelsreducties doorgevoerd om de business weer winstgevend te maken.
Wireless Networks – Resultaten zijn in lijn met de verwachtingen, noemenswaardige orders in het eerste halfjaar waren twee MMS contracten met Europese vooraanstaande operators; zoals verwacht is de kostenbasis gereduceerd, twee kleine verliesgevende segmenten worden gedesinvesteerd.
IT services

Sterke order intake in het eerste halfjaar, met de hoogste book-to-bill ratio sinds de fusie, veroorzaakt door de sterke resultaten in outsourcing. De omzet daalde met 3% opvolgend (1% tegen constante wisselkoersen), voornamelijk veroorzaakt door een daling in Duitsland. Zonder de daling in Duitsland was de omzet in het eerste halfjaar, tegen constante wisselkoersen, gelijk aan de tweede helft van vorig jaar. De marges in het eerste halfjaar waren iets lager dan die in de tweede helft van 2003. Dit is in lijn met het seizoenspatroon en de impact van de lagere omzet in Duitsland.

Het Verenigd Koninkrijk behaalde sterke resultaten. De Benelux boekte verdere vooruitgang, volgend op een veelbelovend einde van 2003, en keerde terug naar een opeenvolgende groei van de omzet tegen constante wisselkoersen. Frankrijk ontwikkelde zich verder, voortbouwend op de verbeteringen in de tweede helft van 2003, en was winstgevend in het eerste halfjaar.

In Duitsland boekten we vooruitgang met het bouwen aan een winstgevende outsourcing business. We vernieuwden een contract met Interbrew met een verwachte waarde van tenminste EUR 44 miljoen over een periode van 5 jaar. Echter, de markt voor de traditionele consultancy business bleef moeilijk en zoals verwacht, daalde de omzet in het eerste halfjaar verder. Terwijl er wat tekenen zijn van stabiliteit, zien we weinig mogelijkheden voor een terugkeer naar winstgevendheid voor dit gedeelte van de business zoals op dit moment gestructureerd in de huidige economie. Zoals eerder aangekondigd, is een nieuw managementteam geïnstalleerd. Ook is er in maart 2004 een nieuwe Chief Executive benoemd die als taak heeft grondig onderzoek te doen naar de Duitse activiteiten en de competitieve omgeving. De eerste conclusies zijn dat de activiteiten zich moeten richten op die gebieden waar we de beste rendementen kunnen maken op de middenlange termijn en dat de capaciteit in de zwakke gebieden aanzienlijk verminderd moet worden. Een substantieel aantal ontslagen en daaraan gerelateerde kostenbesparingen zijn nodig om een kostenbasis te krijgen die in lijn is met de omzet in de consultancy business. We verwachten deze maatregelen door te voeren in het tweede halfjaar, die de kostenbasis in het vierde kwartaal enigszins zullen reduceren. De verwachte kosten om deze besparingen te bereiken zullen ongeveer GBP 17 miljoen bedragen en zullen worden gerapporteerd als buitengewone post in het tweede halfjaar. Deze actie, die de kostenbasis met een zelfde bedrag zal verlagen op jaarbasis, zal een belangrijke factor zijn in onze plannen de Duitse business in 2005 weer winstgevend te maken.

Voor de IT Services business als geheel verwachten we een omzetverhoging in het tweede halfjaar, volgend op de sterke orderstroom die we al hebben gezien. De marges in het tweede halfjaar zullen hoger liggen dan die in het eerste halfjaar, hoewel de slechte resultaten in Duitsland een nadelig maar kleiner wordend effect zullen hebben. Voor het jaar als geheel verwachten we een marge van boven de 8% te behalen.

Wireless Networks

De resultaten van Wireless Networks voor het eerste halfjaar lagen in lijn met de verwachtingen zoals uitgesproken tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. Het aantal nieuwe orders was sterk met een book-to-bill ratio van 1.22:1. De omzet daalde ongeveer 10%, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tegen constante wisselkoersen (13% bij gerapporteerde munteenheid). Dit omdat een groter aantal gewonnen orders langere leveringsschema’s en een grotere ‘oplossingen’ component heeft, waardoor omzet later kan worden geboekt. De brutomarges waren iets hoger dan verwacht vanwege een betere omzetmix en de operationele kosten zijn marginaal verbeterd.

Noemenswaardige orders in het eerste halfjaar waren twee MMS contracten met in Europa gevestigde wereldwijd vooraanstaande operators. Respectievelijk waren dit orders om de MMS capaciteit van 1 MMS klant aanzienlijk uit te breiden en om een grote dochteronderneming van een nieuwe MMS klant te voorzien van een MMS systeem. Hoewel deze orders geen significante omzet op korte termijn zullen genereren, laten ze zien dat wij een sterke positie hebben in deze groeiende markt.

De sterke book-to-bill ratio in het eerste halfjaar, samen met het normale seizoenspatroon, ondersteunen een hogere omzet in het tweede halfjaar. De brutomarges in het tweede halfjaar zullen naar verwachting gelijk zijn aan die in het eerste halfjaar en we verwachten onze kostenbasis te reduceren met ongeveer GBP 4 miljoen. Dit zal helpen om ons doel te realiseren de business terug te laten keren naar winstgevendheid voor het jaar als geheel. Een belangrijk onderdeel van ons kostenreductieplan is onze mogelijkheid om declarabel, deskundig personeel van Wireless Networks in te zetten op projecten in de IT services business waar de vraag groter is.

In lijn met onze strategie om de Wireless Networks business te richten op de kern van haar activiteiten, zijn we thans bezig om twee kleine activiteiten te desinvesteren. Dit zijn het Eppix billing platform en Migway, onze joint venture met Teledenmark voor de verzending van berichten. Deze activiteiten genereerden een omzet van GBP 5 miljoen in het eerste halfjaar en rapporteerden een operationeel verlies. We verwachten tot een overeenkomst te komen in het tweede halfjaar.

Financieel

Om voordeel te halen uit verbeterde voorwaarden en om de financiële flexibiliteit van de groep te vergroten om groeimogelijkheden na te streven, heeft de onderneming haar bankfaciliteit van GPB 230 miljoen met een looptijd tot 2005 geherfinancierd met een faciliteit voor vijf jaar van GBP 330 miljoen.

In reactie op de trading update over het eerste halfjaar zei dr. Martin Read, Chief Executive van LogicaCMG, het volgende:

"De resultaten van het eerste halfjaar waren in lijn met de verwachtingen zoals uitgesproken tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. We zijn verheugd voortdurende sterke resultaten in het Verenigd Koninkrijk en de terugkeer naar groei in de Benelux te kunnen rapporteren. De maatregelen die we in Duitsland nemen, zullen het tweede halfjaar positief beïnvloeden en ondersteunen een verbeterd resultaat van de groep in 2005."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL