Unilever , oude waarde doet het nog goed

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/04/2002 09:05
Unilever heeft de winst per aandeel in het 1e kwartaal 2002 verdubbeld bij het jaar ervoor. Men ging van EUR 0,23 naar EUR 0,46 wpa..De omzet daalde licht van 12,5 miljard naar EUR 12,3 miljard. In Europa wordt op dit moment een felle strijd gevoerd met de concurrentie op de zeep markt en vooral in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Unilever verloor daar marktaandeel, vooral aan de eigen merken, want de klant "moet" door de EURO (duurdere prijzen) op de centen letten. De roodstand bij bank en en andere instellingen is fors meer geworden.
De totale winst ging van EUR 239 miljoen naar 463 miljoen, deze blijft nog wel fors achter bij het 1e kw. 2000 met zijn EUR 649 miljoen.
Het eerste kwartaal 2002, werd mededoor lagere rentelasten en kostenbesparingen naar een hoger winst niveau gedrukt. In 2000 is Unilever begonnen met het afstoten van diversen merken en men hoopt eind 2002 ca. 90% van de omzet uit de "blijvers" te halen, nu was dat al 84%.
De overname in 2000 van Bestfoods komt steeds meer in de cijfers naar voor, in Europa was de winstgroei 38%, in de VS 27% en Azie 18%.
De concurrenten van Unilever proberen juist meer omzet te behalen, terwijl Unilever de marges probeert te verhogen.
Wij denken dat deze laatste strategie meer opbrengt.
Minder volume en meer opbrengst en kwaliteit.
Bij een aantrekkende economie en koopkracht zal de consument (meer te besteden) toch weer meer naar kwaliteit grijpen. Dus naar hogere marge-producten en daar vaart Unilever dan bij.
Met een koers van EUR 68 zit het aandeel aan de top van het koers niveau, toch zal de koers naar onze taxatie richting EUR 80 kunnen. Zeker bij het aantrekken van de economie, blijft dit ons 12 maands koersdoel.
U kunt dit combineren met het kopen van opties op de termijn van 6 mnd. en langer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL