Unilever: resultaten derde kwartaal 2004 en interimdividenden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/10/2004 08:10
HOOFDPUNTEN IN HET KWARTAAL

De onderliggende verkopen daalden met 1,3%. Vooral de resultaten in West-Europa vielen tegen, onder meer door een aanzienlijke daling van de verkopen van ijs en ijsthee en door lagere verkopen in Huishoudelijke & Persoonlijke Verzorging als gevolg van zwakkere markten. In een aantal belangrijke Aziatische landen hebben we nog steeds te maken met hevige concurrentie in wasmiddelen en haarverzorging.
De brutowinstmarge (beia) steeg met 20 basispunten.
Aanhoudend positieve kasstromen hebben gezorgd voor een daling van de nettoschuld tot Eur 11,8 miljard aan het eind van het kwartaal, een afname van Eur 2,5 miljard over de afgelopen twaalf maanden.
De winst per aandeel (beia) steeg met 3%.
Het interimdividend bedraagt Eur 0,63 per gewoon NV-aandeel en 6,33p per gewoon PLC-aandeel.
TOELICHTING VOORZITTERS

In september hebben we onze prognose voor de groei van de winst per aandeel (beia) voor het hele jaar verlaagd naar laag-enkelcijferig. Dit was het gevolg van lager dan verwachte verkopen in juli en augustus en van onder druk staande marktposities. Deze bijstelling omvat tevens hogere investeringen in onze merken vanaf het vierde kwartaal om zo een groei-impuls te geven.

Ons belangrijkste doel blijft een stijging van het rendement voor aandeelhouders op de lange termijn door groei van zowel de vrije kasstroom als van het rendement op geïnvesteerd vermogen. Een sterke focus op omzetgroei is hiervoor een eerste vereiste; dat heeft dan ook onze hoogste prioriteit. We zijn ontevreden over onze prestaties en nemen maatregelen om de concurrentiepositie van onze producten te verbeteren. We voeren waar nodig prijsaanpassingen door, we geven belangrijke innovaties meer ondersteuning en verhogen de reclame-uitgaven voor een aantal van onze leidende merken. Deze maatregelen zullen we in 2005 voortzetten en de reeds aangekondigde besparingsprogramma’s voeren we versneld door.

We houden onze uitgangspunten voor de periode tot 2010 opnieuw tegen het licht en de uitkomst hiervan zullen we tegelijk met de resultaten voor het hele jaar bekendmaken.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL