Unilever blijft een topper

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 31/10/2002 07:59
Het was en voedingsmiddelenconcern heeft de markt weer verrast met betere cijfers dan verwacht.
Het derde kwartaal 2002 bracht niet de voospelde 10% stijging, maar kwam op 18% uit en steeg van EUR 1,04 (3e kw.2001) naar EUR 1,22 p.a. En daar mag je mee thuiskomen.
De omzet daalde licht van EUR 13,3 miljard naar 13,1 miljard, maar de nettowinst steeg van EUR 1 miljard naar EUR 1,2 miljard. Daar zullen een betere marge en valuta effecten wel de oorzaak van zijn.
Voor het 4e kwartaal 2002 gaat men uit van een gelijk blijvend resultaat bij het 4e kwartaal 2001 vergeleken. Oorzaak extra investeringen tot het behoudt van haar positie en o.a. promoten van haar nieuwe producten.
Unilever is een top bedrijf, waar alles keurig geregeld is. De betere managers en juist dat beetje meer! Vandaar ook dat je zo'n aandeel rustig op de plank kan leggen en daar hoef je niet meer naar te kijken. Wij gaan uit van een winst per aandeel van EUR 4,20 en een dividend van EUR 1,70.
Er wordt een int.dividend voorgesteld van EUR 0,55
Op een koers van ruim 63,50 euro is het rendement wel niet hoog, maar je hebt wel kwaliteit in huis. De k/w van 14/15 is juist betaald, maar met de goede vooruitzichten, moet een hogere koers haalbaar zijn.
Wij blijven bij kopen, maar denken bij een verdere stijging toch ook aan een hefboomeffect.
1 aandeel Uni is wel goed voor 3 CSM aandelen en daar verwachten wij toch per 28 november ook goede cijfers. CSM is ook een rustige kwaliteitsaandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL