Inkoop eigen aandelen door TPG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/09/2004 11:40
Nederlandse Staat verkoopt belang van circa 16% in TPG N.V

TPG bevestigt inkoop 20,7 miljoen eigen aandelen van Staat

Post-, express en logistiek bedrijf TPG N.V. bevestigt de inkoop van 20,7 miljoen gewone aandelen TPG van de Nederlandse Staat voor een totale prijs van ruim EUR 400 miljoen. TPG is van plan de aldus verkregen aandelen in te trekken. De Staat heeft 57 miljoen gewone aandelen verkocht met een nominale waarde van EUR 0,48 in het aandelenkapitaal van TPG in een onderhandse plaatsing. De totale verkoop door de Staat vertegenwoordigt circa 16 procent van het uitstaande aandelenkapitaal, waarmee het aandeel van de Staat zal worden gereduceerd tot ongeveer 19 procent.

De inkoop door TPG zal in twee tranches plaatsvinden, een eerste tranche van 7,6 miljoen aandelen op het moment van de herplaatsing door de Staat, naar verwachting is dat 4 oktober 2004, en een tweede tranche van 13,1 miljoen aandelen zo spoedig mogelijk in januari 2005.

TPG heeft al eerder zijn voornemen aangekondigd in principe een door de Staat geïnitieerde herplaatsing te willen ondersteunen door zelf aandelen in te kopen. Daarmee wordt het boven de markt zwevende pakket aandelen van de Staat verder terug gebracht. Verder zal de inkoop tot een hogere winst per aandeel leiden. Naar aanleiding van de inkoop heeft TPG toegezegd gedurende een periode van 90 dagen na de plaatsing geen gewone aandelen uit zijn aandelenkapitaal op de markt te brengen, behoudens bepaalde uitzonderingsgevallen. Bear Stearns heeft TPG geadviseerd bij deze transactie.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft circa 160.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

TPG staat op dit moment licht hoger op EUR 19,75





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL