TPG resultaat voldoet, maar er moet nog het een en ander gebeuren.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/04/2004 10:52
Bij TPG kleurde de cijfers goed, maar wij (red.XEA.nl) vinden dat de winst uit de kostenbesparingen is gekomen en dat er nog veel te doen is bij TPG.
Kostenbesparingen doen het meestal wel goed, voor de winstgevendheid, maar eens houdt dat ook op en dan moet er orde op zaken zijn. Anders is er een "probleem", want de hoeveelheid poststukken in aantal en reklame stukken neemt nog steeds af.
Daar moet het vandaan komen en nu loopt de beurskoers wel op, maar wij (red.) lopen nog niet zo hard voor de muziek uit. Het aantal postbezorgers in vaste dienst moet verminderen, er moeten meer deeltijdbezorgers komen. Ja, een mooi streven, maar hoe zit het dan met de service en de kwaliteit van de bezorging?
Dat kan weleens zorgen gaan geven, want niets te na gesproken van de deeltijdwerkers, maar iemand in vaste dienst zal door zijn/haar prestatie hogerop willen komen. Een deeltijdwerker doet het voor de (tijdelijke) hogere verdiensten, althans zo zien wij het.
De Logistiek divisie deed het na twee jaar weer beter en dat was de "meevaller" van TPG. De winst per aandeel steeg met 16,4%, van eurocenten 0,295 naar 0,343, maar als wij de koers van het aandeel er tegenover zetten van EUR 18,50 en het dividend ging van EUR 0,40 naar 0,48, dan zit je op een rendement van ca. 2,75% en dan vinden wij, met de zorgen die er nog zijn bij TPG, het aandeel voldoende geprijsd.
Wij gaan dan ook niet hoger dan houden voor dit aandeel.
Lees de kwartaalcijfers nog eens na.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL