FedEx wil TNT kopen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/04/2015 07:29
AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse pakketbezorger FedEx wil zijn Nederlandse rivaal TNT te kopen. Dat bevestigden de bedrijven vandaag in een gezamenlijke persverklaring.

FedEx biedt 8 euro per aandeel op het koeriersbedrijf. Dat geeft de transactie een waarde van 4,4 miljard euro en biedt een premie van 33 procent op de slotkoers van het aandeel TNT op 2 april. De deal wordt gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TNT. Ook grootaandeelhouder PostNL, dat bijna 15 procent van de aandelen in handen heeft, is voorstander van het plan.

De twee partijen laten specifiek weten dat er ,,een grote kans'' is dat de transactie slaagt. Een mogelijke overname van TNT komt meer dan twee jaar nadat concurrent UPS zijn poging het Nederlandse bedrijf in te lijven introk, toen de Europese Commissie een deal blokkeerde. Als FedEx TNT in handen krijgt, versterkt het onder meer zijn lucht- en grondnetwerk in Europa.

De overname wordt naar verwachting in de eerste helft van 2016 afgerond. FedEx en TNT zijn overeengekomen dat bestaande arbeidsvoorwaarden worden gerespecteerd. Het Europese regionale hoofdkantoor van de gecombineerde bedrijven komt in Amsterdam/Hoofddorp. De locatie van TNT in het Belgische Luik wordt gehandhaafd. De luchtvaartoperaties van TNT worden verkocht.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL