TNT N.V. heeft de resultaten van het derde kwartaal over 2009 gepubliceerd.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/11/2009 08:12
Verdere stabilisering van de handelsomgeving in derde kwartaal; sterke focus op kosten en cash blijft resultaat opleveren.
Groep
. Aanhoudend sterke kasstroom; besparingsdoelstelling voor het gehele jaar herbevestigd
. Winst uit gecontinueerde activiteiten van € 102 miljoen, 10% lager dan in het derde kwartaal 2008

Express
. Kwartaal op kwartaal verbetering van de Express volumes en van het gewicht per zending
. Aanhoudend succes in kostenbesparingen: € 128 miljoen in het derde kwartaal 2009, € 368 miljoen in de eerste negen maanden
. Onderliggend* bedrijfsresultaat van € 77 miljoen (€ 99 miljoen in het derde kwartaal 2008)

Post
. Volumedaling geadresseerde post in Nederland van 4,8%, in lijn met trend
. Sterke Masterplan-besparingen van € 24 miljoen in het derde kwartaal
Bedrijfsresultaat in lijn met derde kwartaal 2008
* De onderliggende cijfers over 2009 zijn tegen constante wisselkoersen en exclusief het effect bij Express van diverse eenmalige posten.

Toelichting van CEO Peter Bakker:
“In dit kwartaal heeft het handelsklimaat zich verder gestabiliseerd – met enkele eerste tekenen van positieve onderliggende ontwikkelingen.Gezien het feit dat het derde kwartaal de periode is met lage volumes, stemt het niveau van de EBIT van beide divisies tot tevredenheid.

De dalingspercentages van de volumes bij Express zijn licht verbeterd. Met name het gemiddelde gewicht per zending heeft zich voor het eerst sinds een jaar positief ontwikkeld, terwijl prijsdruk aanhield. Tegelijkertijd blijven onze mensen verdere kostenbesparingen realiseren.

Post boekte een solide resultaat, mede dankzij sterke Masterplan-besparingen in het kwartaal. De besprekingen met de vakorganisaties over de mogelijkheden om de benodigde besparingen te realiseren zijn gaande.

TNT heeft een optimale uitgangspositie om te profiteren van een mogelijk economisch herstel maar moet ook voorbereid zijn op aanhoudende slechte economische omstandigheden, en blijft zich dan ook richten op het bereiken van agressieve doelstellingen voor kosten en cash.”




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL