KPN, Wederom heeft KPN een notering te pakken in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Deze lijst geeft de duurzaamheid van een bedrijf aan.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/09/2015 11:58
Vanochtend werd bekendgemaakt dat KPN voor het vierde achtereenvolgende jaar genoteerd staat in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Daarmee behoren we volgens onafhankelijke experts tot de negen duurzaamste telecombedrijven ter wereld. Topscoorders in de DJSI zijn verder onder andere KT Corp (uit Korea), BT Group (UK), Deutsche Telekom, Telecom Italia.

Lat ligt hoog
We scoren goed met onze klimaatstrategie (bijvoorbeeld waterverbruik), maar ook op de manier waarop we onze relaties betrekken bij wat we doen. Brechtje Spoorenberg, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij KPN: ‘Het is ieder jaar spannend of we een notering hebben in deze belangrijke ranglijst. Duurzaamheid is verankerd in onze strategie, maar de lat ligt ieder jaar hoger. Erkenning in de vorm van een DJSI-notering is een enorm compliment voor onze inspanningen. We zijn supertrots op deze prestatie, juist vanwege de grote concurrentie.

Sprongen vooruit
KPN’s impact op de maatschappij is groot. Denk aan thema’s als zuinig met energie. Maar ook ICT-oplossingen in de zorg of het Nieuwe Leven & Werken hebben invloed op de samenleving. Brechtje: ‘Ieder jaar maken we grote sprongen om deze thema’s naar een hoger plan te trekken. En met succes. Naast in het oog springende prestaties zoals ons duurzame datacenter in Eindhoven, waarvoor we onlangs een milieuprijs wonnen, zorgen we ook dat het werk in de zorg efficiënter en beter georganiseerd kan worden. En dat we bedrijven met al onze ICT-voorzieningen een alternatief bieden voor de dagelijkse rit van huis naar kantoor, wat files en dus CO2-uitstoot vermindert.’

Economie, maatschappij en milieu
De DJSI geeft aan hoe de 2.500 grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld presteren op het gebied van duurzaamheid. De ranglijst is gebaseerd op economische, maatschappelijke en milieuprestaties. RobecoSAM voert de beoordeling uit in opdracht van Dow Jones. In de sector Telecommunicatie dingen wereldwijd ongeveer negentig telecombedrijven mee naar een plek in de DJSI, daarvan krijgt de top tien procent daadwerkelijk een DJSI-notering.

tijd 15.46
KPN EUR 3,32 -18,8ct vol. 37,5 milj. het heeft met de onderpand prijs van Mijnheer Slim te maken, de gemiddelde dagprijs op 15 sept 2015 van zijn KPN stukken. DUS drukken en dat is de eerste winst. Over 3 jaar zullen we wel zien.

tijd 17.37
De AEX 436,21 -8,05 -1,81% KPN EUR 3,303 -20,5ct vol. 69.482.886

Lees ons dagadvies eens van 11 september 2015, de grootste dag manipulatie met het aandeel KPN en onze tekst qua verklaring.

d.d. 11/9/2015
Om 9:00:01 ging tegen EUR 3,31 257.172 sts aandelen KPN.

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ('BAVA') van Koninklijke KPN N.V. ('KPN') heeft vandaag ingestemd met alle voorstellen op de agenda. KPN zal een interim dividend uitkeren van EUR 0,03 per gewoon aandeel, gelijk aan ongeveer een derde van het voorgenomen totale dividend van EUR 0,08 per gewoon aandeel over het jaar 2015. Het interim dividend wordt op 18 september 2015 betaalbaar gesteld en bedraagt in totaal EUR 127,8 mln. Notering ex-dividend zal op 15 september 2015 plaatsvinden. De BAVA heeft ook een statutenwijziging goedgekeurd. De agenda, inclusief gedetailleerde informatie over de genomen besluiten, is te vinden op de website van KPN (ir.kpn.com).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL