KPN roept zijn aandeelhouders bijeen op 9 januari 2015

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/11/2014 09:18
Om beleggers te informeren over de voorgenomen benoeming van Frank van der Post tot lid van de raad van bestuur en commercieel bestuurder (cco). Dat werd vandaag bekendgemaakt. De aandeelhouders zal ook om goedkeuring worden gevraagd voor het deel van de remuneratie, gerelateerd aan de benoeming van Van der Post, waarin niet is voorzien in het remuneratiebeleid van het telecomconcern. Het basissalaris van Van der Post is 700.000 euro op jaarbasis. Daarnaast komt hij in aanmerking voor een variabele cash-beloning voor de korte termijn en een variabele beloning voor de lange termijn, gebaseerd op voorwaardelijke aandelen. Beide beloningen zijn afhankelijk van de prestaties van KPN. Daarnaast krijgt Van der Post een vergoeding van 1,2 miljoen euro als gedeeltelijke compensatie voor rechten die hij opgeeft bij zijn huidige werkgever. Deze vergoeding wordt deels in cash en deels in aandelen (uitgespreid over een langere periode) uitbetaald. Omdat het beleid van KPN niet voorziet in een dergelijke compensatievergoeding, zullen de aandeelhouders dit moeten goedkeuren tijdens de vergadering.
Koninklijke KPN N.V. ("KPN") nodigt haar Aandeelhouders uit voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op vrijdag 9 januari 2015 om 11:00 uur in het KPN Hoofdkantoor, Maanplein 55, Den Haag. De toegangsregistratie vangt aan om 10.00 uur.
Agenda
1. Opening en mededelingen.
2. Voorgenomen benoeming van de heer Frank van der Post:
a. Kennisgeving inzake de voorgenomen benoeming van de heer Frank van der Post tot lid van de Raad van Bestuur van KPN;
b. Goedkeuring van een compensatievergoeding voor de heer Frank van der Post (Besluit).
3. Rondvraag en sluiting.
In deze vergadering vindt onder agendapunt 2a de ingevolge artikel 17 lid 1 van de statuten vereiste kennisgeving plaats. Besluitvorming over de benoeming is niet aan de orde. Na afloop van de vergadering zal de Raad van Commissarissen besluiten over de benoeming van de heer Van der Post.
Vergaderstukken
De agenda met toelichting, inclusief de gegevens ten aanzien van de voorgenomen benoeming, zijn kosteloos verkrijgbaar via www.kpn.com/ir, of telefonisch via ABN AMRO Bank N.V. ("ABN AMRO") op (020) 344 2000 of per email: corporate.broking@nl.abnamro.com. De documenten liggen tevens ter inzage op het hoofdkantoor van KPN, Maanplein 55 te Den Haag.
Registratiedatum
De Raad van Bestuur heeft bepaald dat voor deze vergadering als vergadergerechtigden gelden, de houders van gewone aandelen die per 12 december 2014, bij sluiting van de effectenhandel aan Euronext Amsterdam (de "Registratiedatum") die rechten hebben en als zodanig zijn ingeschreven in een van de navolgende (deel)registers:
 Voor houders van girale aandelen: de administraties van de banken en effectenmakelaars die worden aangemerkt als intermediairs krachtens de Wet giraal effectenverkeer;
 Voor houders van registeraandelen: het Aandeelhoudersregister van de vennootschap.
Aanmelding
Aandeelhouders zijn gerechtigd om te stemmen op de aandelen die zij houden bij sluiting van de beurs op de Registratiedatum mits zij zich tijdig voor de vergadering hebben aangemeld.
Een houder van girale aandelen die de vergadering wenst bij te wonen dient zich vanaf de Registratiedatum tot uiterlijk vrijdag 2 januari 2015, 17:30 uur aan te melden bij ABN AMRO (via www.abnamro.com/evoting). Aan ABN AMRO dient een bevestiging te worden overgelegd van de intermediair in wier administratie de houder voor de girale aandelen staat geregistreerd, dat de betreffende aandelen op de Registratiedatum op zijn/haar naam geregistreerd stonden. Bovendien worden intermediairs verzocht om bij deze bevestiging de volledige adresgegevens van de betreffende houder te vermelden teneinde een efficiƫnte controle te kunnen doen op het aandeelhouderschap op de Registratiedatum. Het door ABN AMRO te verstrekken ontvangst- of registratiebewijs geldt als toegangsbewijs voor de vergadering.
Een houder van registeraandelen die de vergadering wenst bij te wonen, dient zich uiterlijk op vrijdag 2 januari 2015, 17:30 uur aan te melden op de wijze als vermeld in de oproepingsbrief.

Profiel van de heer Frank van der Post De heer Van der Post (53) is sinds 2011 lid van de Raad van Bestuur/Executive Board of Directors van British Airways Plc., waar hij verantwoordelijk is voor merken en klantervaring. Daarvoor had hij meerdere, toonaangevende posities in de hospitality sector, waaronder meest recentelijk als Chief Operating Officer van Jumeirah Group uit Dubai.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL