KPN opent eerste datacenter in Rotterdam

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/09/2013 08:43
KPN heeft zijn eerste datacenter in Rotterdam geopend. Het betreft een Tier 3-locatie in de Waalhaven met een oppervlakte van 1900 vierkante meter. Klanten kunnen er hun systemen plaatsen waarbij KPN het infrastructuurbeheer op zich neemt. Daarnaast heeft KPN schaalbare capaciteit beschikbaar die tijdelijk kan worden ingehuurd volgens het betaal-naar-gebruik-model.

In het datacenter worden duurzame installaties toegepast om het energieverbruik te minimaliseren. Ook gebruikt KPN 100% groene stroom. Het datacenter met een oppervlakte van 1900 vierkante biedt standaard een vermogen tot 15kW per rack. De bewaking is 24x7 op de locatie aanwezig en het datacenter is ISO 14001 en ISO 27001 gecertificeerd. Door het carrier-neutrale beleid is een ruime keuze aan telecom- en internetserviceleveranciers voorhanden.

De officiƫle opening van het datacenter aan de Anthony Fokkerweg werd op 12 september verricht door Jeannette Baljeu, wethouder Economie en Havenzaken van de gemeente Rotterdam en Alexander van der Hooft, directeur IT Solutions van KPN. Van der Hooft stelt dat KPN nu ook in Rotterdam een betrouwbare datacentervoorziening kan bieden. De gemeente bestempelt de opening van het datacenter als een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van het bedrijfsleven in de Rotterdamse regio.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4870972/2379248/kpn-opent-eerste-datacenter-in-rotterdam.html#ixzz2ekiz8nFm

AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft Steven van Schilfgaarde per direct benoemd tot financieel topman op interimbasis. Dat maakte het telecombedrijf vrijdag bekend.
Van Schilfgaarde zal verantwoordelijk worden voor de afdelingen control en reporting, accounting, fiscale zaken en treasury. Hij was eerder van januari tot september 2012 al op interimbasis financieel topman van KPN, en recentelijk topman van KPN IT Solutions.
KPN wil ,,mettertijd'' een permanente financieel topman benoemen. Begin deze week legde financieel directeur Eric Hageman zijn functie bij KPN neer vanwege persoonlijke redenen. Het vertrek van Hageman had volgens KPN niks te maken met de huidige ontwikkelingen bij het bedrijf of de werkverhoudingen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL