'Brussel akkoord met fusie O2 en E-Plus'. Op 5 sept ontkenning!! Lees meer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/09/2013 19:06
FRANKFURT (AFN/DPA) - Eurocommissaris Joaquín Almunia (Mededinging) gaat akkoord met de beoogde fusie van Telefónicadochter O2 en E-Plus, dat deel uitmaakt van KPN. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt woensdag. Almunia stelde tegenover de krant dat er voldoende aanbieders van telecomdiensten overblijven na de samensmelting van O2 en E-Plus.

América Móvil, grootaandeelhouder van KPN, schaarde zich eind augustus achter de verkoop van E-Plus na een verbetering van de voorwaarden. De transactie levert nu 8,55 miljard euro op in plaats van een aanvankelijke 8,1 miljard euro. Telefónica is een geduchte concurrent voor het bedrijf van miljardair Carlos Slim, die inmiddels door een aan KPN gelieerde stichting buitenspel is gezet bij de beoogde overname van het Nederlandse bedrijf.

toevoeging op 5 sept.
BRUSSEL (AFN) - Eurocommissaris Joaquín Almunia (Mededinging) heeft zich niet positief uitgelaten over de beoogde fusie tussen O2 en E-Plus, een dochterbedrijf van KPN. Dat benadrukte een woordvoerder van Almunia woensdag naar aanleiding van foutieve berichtgeving in diverse media.

Almunia zei in een interview dat donderdag in een aantal Europese kranten zal verschijnen dat het fusieplan nog niet is voorgelegd aan de Europese Commissie, aldus de zegsman. Ook zei de eurocommissaris dat het effect van de beoogde samensmelting bestudeerd moet worden en dat een dergelijke transactie logischerwijs door Brussel bekeken zal worden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL