Kon Olie in de Lift maar niet alleen door de olieprijs.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/07/2005 13:12
Het aandeel Kon. Olie zit de laatste tijd in de lift en dat is niet alleen door de stijging van de olieprijs. De Engelse stukken en de Nederlandse stukken komen te vervallen en daar komt een aandeel Royal Dutch Shell voor in de plaats. Ook zal de weging in het "mandje" wijzigen en daardoor zullen de bezitters van die "mandjes" nieuwe stukken moeten bijkopen.
Kunnen de bezitters van de aandelen Kon Olie hun wonden likken. Vorig jaar donderde de koers door de bijstellingen van de voorraden in elkaar en nu is de weg omhoog weer gepakt.
Op 20 juli a.s. zal de overgang plaats vinden.
Aandeelhouders converteren hun oude aandelen. Voor elk aandeel Kon. Olie krijgt de bezitter 2 aandeel A. RDS (Royal Dutch Shell) en voor de aandelen Shell Transport & Trading krijgt de belegger 0,287 aandeel "B".
Dit i.v.m. met de verschillende belastingsystemen in Nederland en UK. Deze krijgen in de UK een notering in de FTSE 100. Daardoor zullen de 'mandjes' een aanpassingen krijgen en dat is een van de belangrijkste redene van de stijging aandeel Kon Olie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL