Reed Elsevier is niet in bij beleggers, maar verdient het wel.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/07/2007 06:40
Dat mogen wij wel schrijven, de beleggers weten dit aandeel niet te waarderen en de laatste cijfers van afgelopen donderdag, konden even de koers opwaarts bewegen, maar toen ging het weer naar beneden.
Natuurlijk heeft Reed Elsevier zich in het verleden verkeken op de invloed van het internet, maar met de verkoop van Harcourt Schools Education aan branchegenoot Houghton Mifflin Riverdeep en Pearson, zijn de kansen aanzienlijk verbeterd.
Ook lieten de 1e halfjaarcijfers 2007 een voor ons overtuigt beeld zien.
Omzet vrijwel gelijk, nu Eng. Pd. 2.235 miljoen en in vergelijkbare periode 2006 2.237 miljoen, nettowinst Eng. Pd. 312 miljoen en in 2006 1e halfjaar ENG Pd. 218 miljoen en de wpa pence 14,3 en vorige 1e halfjaar 14,2 pence.
De zaken bij het internet groeien als "kool" kunnen we best wel zeggen, oplopende groeipercentage tot ca. 50%
Reed Elsevier heeft haar "lesje" geleerd uit het verleden, kunnen we best wel zeggen. De toekomst ziet er goed uit zegt ook de CEO Crispin Davis en hij gaat uit van een groei van de wpa van minimaal 10%. De valuta's spelen ook een belangrijke rol, wat de percentages wpa kunnen gaan worden.
Reed Elsevier heeft een moeilijke periode achter de rug en dat heeft de koers van het aandeel ook laten zien. Die was niet vooruit te branden en dat gevoel hebben beleggers nog steeds van dit aandeel. Terecht toen, maar nu niet meer en daarmee laten de beleggers kansen liggen. Ook is de koers van dit aandeel in de mineur stemming meegetrokken. Er is nu wel EUR 0,114 int.dividend afgegaan, maar met ‘n koers van EUR 13,32 is dat geen weerspiegeling meer ten opzichte van de prestaties van dit 1e halfjaar 2007 en komende jaren.

Onze bevindingen zijn, dat beleggers laten zich teveel laten leiden door de achtergrond "muziek" (lees: verleden) en tekort letten op de veranderingen van de muziek.
Niet alleen is dat bij Reed Elsevier, maar bij meerdere fondsen, hier ter beurze.
Ook kan Reed Elsevier als een mogelijke prooi worden gezien voor overname, maar wij (red. XEA.nl) zien liever dat Reed Elsevier op eigen kracht, de zittende aandeelhouders gaat belonen door o.a inkoop eigen aandelen, dat geld komt uit de verkoop van Harcourt . Hierdoor zal de wpa een verbetering laten zien, wat per saldo een hogere koers van het aandeel Reed Elsevier zal gaan geven.

Reed Elsevier een aandeel die wij als een goede belegging zien en niet duur is in aanschaf.

Beleggers lopen nu eenmaal warmer voor een TomTom. Ja zeggen wij voor in de auto, maar op deze prijs en de "dure" overname van TeleAtlas, zouden wij een Reed Elsevier aanschaffen. 1 aandeel?, je kan er meerdere voor aanschaffen.

TomTom krijgen steeds meer concurrentie van o.a. Mio (Zuid-Korea) maar ook Packard Bell en andere merken.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL