Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

AkzoNobel staat volledig achter de voorzitter van de raad van commissarissen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/04/2017 07:12
AkzoNobel roept Elliott Advisors en PPG op om de aard van hun relatie op te helderen.

Akzo Nobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)
AkzoNobel heeft een verzoek ontvangen om een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) te organiseren om Antony Burgmans te ontslaan als voorzitter van de raad van commissarissen (RvC). Dit voorstel komt van een aantal aandeelhouders geleid door Elliott Advisors. Elliott Advisors heeft aangegeven in december 2016 aandeelhouder van AkzoNobel te zijn geworden.

De RvC staat volledig achter de heer Burgmans in zijn rol als voorzitter. Zijn unieke ervaring met internationale bedrijfsvoering en internationale transacties is cruciaal voor AkzoNobel. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het toezicht op en de ondersteuning van het management in de transformatie die het bedrijf heeft doorgemaakt in de recente jaren, wat bij heeft gedragen aan de significant verbeterde prestaties.

De leden van de RvC zijn van mening dat het verwijderen van de heer Burgmans disproportioneel is, schadelijk en niet in het belang van het bedrijf, de aandeelhouders of van andere belanghebbenden. Daarom zal het voorgestelde agendapunt om de heer Burgmans te ontslaan, worden afgewezen.

In lijn met het Nederlandse bedrijfsrecht, zal de RvC het voorstel voor het houden van een BAVA in overweging nemen en binnen de statutaire 14 dagen reageren.

Elliott Advisors heeft al meerdere weken gedreigd om deze actie te ondernemen. Hierdoor heeft AkzoNobel samen met de juridisch adviseurs vooraf al kunnen bepalen wat haar standpunt zou zijn wanneer dit verzoek zou worden gedaan.

Op 11 april 2017 is onder de aandacht van AkzoNobel gekomen dat Elliott Advisors de intentie heeft gehad om achter gesloten deuren potentieel prijsgevoelige informatie met PPG te delen met betrekking tot het besluit om een BAVA aan te vragen. AkzoNobel heeft deze informatie gedeeld met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) en roept Elliott Advisors en PPG op om de aard van hun relatie op te helderen alsmede de geschiedenis van de communicatie tussen de twee bedrijven.

AkzoNobel verwelkomt een open en constructieve dialoog met alle aandeelhouders en is op dit moment zeer actief in gesprek met veel aandeelhouders. AkzoNobel heeft de laatste weken actief het gesprek gevoerd met Elliott Advisors onder meer in ontmoetingen met de CEO, CFO en voorzitter van de RvC van AkzoNobel.

De raad van commissarissen wil ook graag een aantal belangrijke punten en posities benadrukken:
AkzoNobel zal een investeerdersbijeekomst houden op woensdag 19 april 2017 om de nieuwe strategie en de aangepaste financiële richtlijnen toe te lichten, inclusief de plannen voor het creëren van twee gefocuste bedrijven en voor het verbeteren van de langetermijnwaarde voor aandeelhouders en alle andere belanghebbenden
AkzoNobel is ervan overtuigd dat in gesprek gaan met PPG op basis van een onacceptabel voorstel significante nadelen kan meebrengen voor het bedrijf, haar aandeelhouders en andere belanghebbenden
Het laatste voorstel van PPG onderwaardeert AkzoNobel wederom significant en gaat niet concreet in op de zorgen, risico's en onzekerheden die AkzoNobel heeft verwoord in de reactie op het eerste voorstel
AkzoNobel en de raad van bestuur alsmede de raad van commissarissen hebben zich gedurende het totale proces consistent gehouden aan hun fiduciaire plicht om alle belanghebbenden in acht te nemen bij het beoordelen en afwijzen van de twee ongevraagde voorstellen van PPG
Dit verzoek van Elliot Advisors heeft geen enkele invloed op de fundamentele tekortkomingen van de voorstellen van PPG of de huidige positie van AkzoNobel

This is a public announcement by AkzoNobel N.V. pursuant to section 17 paragraph 1 of the European Market Abuse Regulation (596/2014). This public announcement does not constitute an offer, or any solicitation of any offer, to buy or subscribe for any securities in AkzoNobel N.V.

------------------
Over AkzoNobel
AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als JOZO, Sikkens en Flexa. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven. AkzoNobel behaalde een omzet van €14,2 miljard in 2016: Specialty Chemicals €4,8 miljard, Decorative Paints €3,8 miljard, Performance Coatings €5,7 miljard.


Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL