Ahold is het jaar sterk gestart met een goed momentum in alle markten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/06/2016 07:00
4,3% stijging K1 omzet Groep naar € 11,8 miljard (+3,5% tegen constante wisselkoersen)
Aanhoudend sterke groei online, consumentenomzet internetverkopen +27,4% tegen constante wisselkoersen
Onderliggende operationele marge 3,8% (K1 2015: 3,5%)
Onderliggend bedrijfsresultaat Groep met 15,1% gestegen (+14,7% tegen constante wisselkoersen)
Sterke vrije kasstroom van € 287 miljoen (K1 2015: € 186 miljoen)
Simplicity-programma en aanhoudende kostenbeheersing leiden tot verbeterde winstgevendheid
Aangekondigde fusie met Delhaize op koers voor afronding medio 2016

Zaandam - Ahold heeft vandaag een sterk begin van 2016 bekendgemaakt, met goede resultaten in al haar markten. De netto-omzet bedroeg € 11,8 miljard, dankzij solide prestaties in de winkels en een aanhoudend sterke toename van de online verkopen, met daarbij een verbeterde winstgevendheid en een sterke vrije kasstroom.

CEO Dick Boer: "We blijven onze strategische doelstellingen waarmaken en realiseerden een goede operationele en financiële prestatie in het eerste kwartaal. Onze focus ligt onverminderd op onze klanten en op ons Simplicity-programma, dat ons in staat stelt te investeren in onze sterke lokale merken om nog meer waarde en innovatie te bieden.

In Nederland hebben we opnieuw een sterke identieke omzetgroei gerealiseerd. Onze klanten reageren positief op de verbeteringen die we voortdurend blijven aanbrengen in onze winkels, ons assortiment en onze dienstverlening. Onze online activiteiten bol.com en ah.nl boekten in het eerste kwartaal een uitstekende groei van de consumentenomzet van meer dan 30%. Onze prestaties in de Verenigde Staten waren solide en we hebben verder geïnvesteerd in onze klantpropositie, onder meer met de uitrol van onze nieuwe bakkerij-afdelingen. Peapod rapporteerde een dubbelcijferige omzetgroei en breidde de klantenkring in New York City verder uit. We zijn verheugd met de bemoedigende prestaties in Tsjechië, waar de omzet trend van de grotere voormalige SPAR winkels verder verbeterde.

We boekten goede voortgang in de voorbereidingen voor onze voorgenomen fusie met Delhaize, die we naar verwachting medio 2016 zullen afronden. De samenwerking op weg naar dit gemeenschappelijke doel bevestigt onze overtuiging dat de fusie zal leiden tot een betere en nog meer innovatieve retailer die in staat zal zijn onze klanten, medewerkers en aandeelhouders toegevoegde waarde te bieden."

Vooruitzichten 2016
Wij verwachten dat de onderliggende operationele marges van onze bedrijfssegmenten in 2016 de
trend van geheel 2015 zullen voortzetten, exclusief het potentiële effect van de voorgenomen fusie met Delhaize

zie grafieken en lees meer op
http://hugin.info/130711/R/2016950/748227.pdf

Ahold gesloten op EUR 20,405 +49ct vol. 6.085.699



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL