Ahold aandeelhouders keuren voorgenomen fusie met Delhaize goed

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/03/2016 16:26
Zaandam - De aandeelhouders van Ahold hebben vandaag overweldigend ingestemd met de voorgenomen fusie met Delhaize Groep, die een nog sterkere, meer diverse en innovatieve retailer tot stand zal brengen voor klanten, medewerkers en lokale gemeenschappen.

De Ahold aandeelhouders brachten hun stem uit op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) in Amsterdam. De vergadering werd bijgewoond door 129 aandeelhouders, die circa 869 miljoen stemmen vertegenwoordigden.

Aandeelhouders van Delhaize hebben vandaag de fusie en alle andere gerelateerde voorstellen eveneens goedgekeurd op hun eigen vergadering in Brussel.

Jan Hommen, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold: "Wij zijn zeer verheugd met de overweldigende steun van onze aandeelhouders en hun vertrouwen in de toekomst van Ahold Delhaize. Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar afronding van onze voorgenomen fusie, die een nog sterkere internationale food retailer voor alle stakeholders tot stand zal brengen."

De aandeelhouders hebben vandaag ook ingestemd met de benoeming van de Ahold Delhaize Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen, ingaande na afronding van de fusie. De voorgestelde kapitaalrestitutie en omgekeerde aandelensplitsing, waarmee ongeveer €1 miljard zal worden uitgekeerd aan aandeelhouders voorafgaand aan afronding van de voorgenomen fusie, was ook een van de aangenomen voorstellen op de BAVA.

Op 24 juni 2015 hebben Ahold en Delhaize hun voornemen om te fuseren bekendgemaakt. Samen vormen zij een internationale retailer met een portfolio van sterke, vertrouwde lokale merken, meer dan 6500 winkels en meer dan 375.000 medewerkers, die wekelijks ruim 50 miljoen klanten bedienen in de Verenigde Staten en Europa.

De voorgestelde transactie ligt op dit moment ter goedkeuring voor bij de Belgische Mededingingsautoriteit en bij de Amerikaanse Federal Trade Commission. De transactie ligt op schema om medio 2016 te worden afgerond.

Meer informatie over de fusie is beschikbaar op www.ahold.com en www.adcombined.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL