Ahold omzetbericht vierde kwartaal en jaar 2014 + wijzigingen Top.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/01/2015 08:05
Zaandam - Ahold heeft vandaag een geconsolideerde netto-omzet bekendgemaakt van € 8,1 miljard over het vierde kwartaal van 2014, een stijging van 7,9% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013. Tegen constante wisselkoersen steeg de netto-omzet met 2,6%.

Over heel 2014 bedroeg de geconsolideerde netto-omzet € 32,8 miljard, een stijging van 0,5% ten opzichte van 2013. Tegen constante wisselkoersen steeg de netto-omzet met 0,8%.

In de Verenigde Staten waren wij tevreden met de voortgang van ons programma voor verbetering van de klantpropositie. Eind 2014 was het programma uitgerold in 523 winkels. De identieke omzet exclusief benzineverkopen steeg met 0,3%, ten opzichte van -2,0% vorig jaar en -0,2% vorige kwartaal (gecorrigeerd voor marktverstoringen in New England). De netto-omzet in het vierde kwartaal daalde met 0,5% vanwege een lagere omzet uit benzineverkopen als gevolg van aanzienlijke prijsdalingen. Het marktaandeel in het vierde kwartaal en over heel 2014 daalde licht, voornamelijk bij Giant Landover. Investeringen in onze klantpropositie worden nog steeds grotendeels gefinancierd uit kostenbesparingen voortvloeiend uit ons Simplicity-programma en onze verwachting is dat de onderliggende operationele marge voor het vierde kwartaal grotendeels in lijn is met die van het vorige kwartaal.

In Nederland was sprake van een aanzienlijk verbeterde omzetontwikkeling met in het vierde kwartaal een stijging van 4,5% van onze netto-omzet dankzij een identieke omzetgroei van 2,2% en verdere uitbreiding van het Albert Heijn-netwerk in Nederland en België. De omzetgroei in het vierde kwartaal kan worden toegeschreven aan sterke prestaties van de Albert Heijn-winkels en aan de internetactiviteiten van Albert Heijn Online en bol.com tijdens de feestdagen. Daarom steeg het marktaandeel van Albert Heijn in het vierde kwartaal ten opzichte van vorig jaar. Ook over het hele jaar kende het marktaandeel een lichte verbetering. Mede door het toegenomen aantal prijsacties verwachten we in Nederland voor het vierde kwartaal een lichte daling van de onderliggende operationele marge ten opzichte van het vorige kwartaal.

In Tsjechië vordert de integratie van de SPAR-winkels goed, met als gevolg een netto-omzetgroei van 32,6%. Zoals reeds vermeld in het vorige kwartaalbericht zal de consolidatie van de SPAR-winkels een negatief effect hebben op de onderliggende operationele marge.

We verwachten dat onze vrije kasstroom over het hele jaar 2014 hoger zal uitvallen dan aangegeven in onze vorige vooruitzichten.

Ahold maakt wijziging in top Albert Heijn bekend

Zaandam - Ahold en Executive Committee lid Sander van der Laan (46) zijn het in gezamenlijk overleg eens geworden dat Sander per 1 februari 2015 aftreedt. Wouter Kolk, de huidige Executive Vice President Specialty Stores & New Markets bij Albert Heijn, is de voorgenomen opvolger van Sander van der Laan als Algemeen Directeur van Albert Heijn en als lid van het Executive Committee van Ahold.

Sander van der Laan kan terugkijken op een lange en succesvolle loopbaan van 16 jaar bij Ahold. Hij begon als Unit Manager Albert Heijn in 1998, werd benoemd tot algemeen directeur Gall & Gall in 2002 en trad toe tot het Albert Heijn directieteam in 2003, met verantwoordelijkheid voor marketing en merchandising als commercieel directeur. In 2008 verhuisde hij naar de Verenigde Staten en werd hij President & CEO van Giant Carlisle. Na zijn terugkeer in 2010 werd hij Algemeen Directeur van Albert Heijn.

Dick Boer, Ahold CEO: "Namens het Executive Committee wil ik Sander graag bedanken voor zijn geweldige inzet en zeer gewaardeerde bijdrage aan onze onderneming. Met Sander aan het hoofd heeft Albert Heijn spraakmakende campagnes gelanceerd, die vele prijzen in de wacht hebben gesleept, en die door onze klanten zeer zijn gewaardeerd. Albert Heijn heeft zich ontwikkeld tot een echt multi-channel merk, dat verder met succes naar nieuwe regio's is uitgebreid. Wij wensen Sander het allerbeste voor de toekomst."

Sander van der Laan: "Ik ben Ahold zeer erkentelijk voor alle kansen die mij al die jaren zijn geboden. Ik heb het als een voorrecht ervaren om bij deze geweldige onderneming te mogen werken, met haar zeer gemotiveerde medewerkers en sterk klantenbestand. Ik wens Wouter, de onderneming en de medewerkers het allerbeste."

EVP Specialty Stores & New Markets Wouter Kolk (48) is in 2013 opnieuw bij Ahold in dienst getreden na zes succesvolle jaren als CEO van de internationale kledingretailer WE Fashion. Hij kwam voor het eerst bij Ahold in dienst in 1991. Tot 2007 heeft hij met succes diverse managementfuncties bekleed, zowel commercieel als operationeel, onder andere als Commercial Director Asia-Pacific met als standplaats Singapore, Regiomanager Albert Heijn, General Manager Gall & Gall en tot 2007 General Manager van Etos.

Dick Boer: "De merkwaarde en het erfgoed, onze positie in de samenleving, en onze relatie met miljoenen trouwe klanten, maken van Albert Heijn een van de beste supermarkten in onze sector. Ik ben blij dat Wouter uit onze eigen organisatie komt. Hij is een ervaren leider met een sterke staat van dienst binnen het hele bedrijf."

Rob van den Bergh, president-commissaris van Ahold: "Namens de Raad van Commissarissen wil ik Sander van harte bedanken voor al zijn inspanningen en sterke bijdrage aan Ahold. Wij wensen hem het beste. Ik wil verder ook Wouter succes wensen. Wij hebben het volste vertrouwen dat de onderneming de komende jaren volop kan profiteren van zijn vaardigheden, kennis en expertise."

tijd 09.04
De AEX hoger op 422.76 +4,43 +1,06% Ahold EUR 15,24 -20ct vol. 325.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL