Ahold maakt de terugbetaling per aandeel en ratio van de omgekeerde aandelensplitsing bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/03/2014 09:45
Zaandam - Ahold maakt vandaag de terugbetaling per aandeel en de ratio van de omgekeerde aandelensplitsing bekend.
Op 27 maart 2014 na sluiting van de New York Stock Exchange zal de omgekeerde aandelensplitsing plaatsvinden waarbij elke 13 aandelen met een nominale waarde van €0,30 per aandeel zullen worden geconsolideerd in 12 nieuwe aandelen met een nominale waarde van €0,01 per aandeel tegen betaling van €1,14 voor elk overblijvend aandeel.

Onder voorwaarde dat geen bezwaar zal worden gemaakt tegen de terugbetaling, zal op 3 april 2014 de betaling van €1,14 voor elk overblijvend aandeel plaatsvinden.

De registratiedatum van de terugbetaling aan aandeelhouders die aandelen houden via Euroclear Nederland is vastgesteld op 1 april 2014 per sluiting van Euronext Amsterdam. De ex-terugbetaling en omgekeerde aandelensplitsing datum van Euronext Amsterdam zal 28 maart 2014 zijn. Aandeelhouders die hun aandelen houden via een bank of een tussenpersoon zullen worden geïnformeerd door hun bank respectievelijk tussenpersoon. Houders van aandelen op naam zoals vermeld in Ahold's aandeelhoudersregister zullen door Ahold worden geïnformeerd over het administratieve proces. Houders van American Depositary Receipts (ADRs) zullen hun terugbetaling ontvangen in U.S. dollars en dienen hun ADRs te houden tot het moment van sluiten van de handel in de Verenigde Staten op 31 maart 2014.

Behoudens onvoorziene omstandigheden is het verwachte tijdschema voor de terugbetaling en de omgekeerde aandelensplitsing als volgt:

28 maart 2014 ex-terugbetaling en omgekeerde aandelensplitsing datum

1 april 2014 registratiedatum voor de terugbetaling

3 april 2014 betaaldatum

Indien het aantal aandelen dat gehouden wordt door een aandeelhouder niet precies deelbaar is door 12 zullen de banken of tussenpersonen de posities afronden naar boven of beneden afhankelijk van de specifieke contractuele afspraken tussen de bank of tussenpersoon en de aandeelhouder.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL