Ahold publiceert K2 en halfjaar 2013 resultaten + benoeming

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/08/2013 07:14
Hoofdpunten tweede kwartaal 2013
· Omzet € 7,8 miljard (3,0% hoger tegen constante wisselkoersen)
· Onderliggend bedrijfsresultaat € 338 miljoen (5,4% hoger tegen constante wisselkoersen)
· Onderliggende operationele marge 4,4% (K2 2012: 4,2%)
· Bedrijfsresultaat € 325 miljoen (€ 1 miljoen hoger)
· Nettoresultaat € 206 miljoen (17,3% lager, vooral door de verkoop van ICA)
· Vrije kasstroom € 254 miljoen, inclusief een betaling van € 38 miljoen in verband met een pensioenakkoord

Zaandam, 13 augustus - Ahold heeft vandaag haar bericht over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar 2013 gepubliceerd.

CEO Dick Boer: "Ahold is zowel in Europa als in de Verenigde Staten goed blijven presteren. De omzet is met 3,0% gegroeid tegen constante wisselkoersen bij een aanhoudend hoog niveau van promotionele activiteiten. Het onderliggende bedrijfsresultaat steeg met 5,4% tegen constante wisselkoersen, een weergave van een sterke onderliggende operationele marge van 4,4%. Het nettoresultaat werd beïnvloed door de verkoop van ons belang in ICA eerder in het jaar. De vrije kasstroom blijft sterk: € 254 miljoen in het tweede kwartaal.

In de Verenigde Staten werd een bescheiden 2.0% omzetgroei behaald met een blijvend laag inflatieniveau. De volumes in foodretail bleven onder druk staan. Wij zijn blij dat we marktaandeel blijven winnen. De onderliggende operationele marge bedroeg 4,2% dankzij een verbeterde inkoop en operationele efficiëntie.

In Nederland groeide onze omzet met 5,6%. Dit was hoofdzakelijk te danken aan nieuwe winkels en een aanhoudend sterke omzetgroei van de online activiteiten. Albert Heijn heeft met succes nog vier voormalige C1000/Jumbo-winkels omgebouwd, waardoor het totaal nu op 22 staat. Opnieuw is er marktaandeel gewonnen. De groei-initiatieven liggen goed op koers: in België zijn er inmiddels 16 goedlopende winkels en de landelijke uitrol van afhaalpunten (pick-up-points) van bol.com in Albert Heijn winkels is afgerond. Dat de onderliggende operationele marge is verbeterd tot 5,5% kwam doordat de sterke prestaties van Albert Heijn ruim compensatie boden voor de hogere pensioenlast (het gevolg van een lagere disconteringsvoet).

We blijven terughoudend over de vooruitzichten voor het hele jaar. De klant blijft naar verwachting op de uitgaven letten en de volumes staan in het huidige economische klimaat vooralsnog onder druk. We liggen goed op koers met ons bezuinigingsprogramma en werken aan de verdere realisatie van onze Reshaping Retail-strategie.

Wij blijven gecommitteerd aan een efficiënte kapitaalstructuur, waarbij we ons aandeleninkoopprogramma al hebben verhoogd naar twee miljard aan het eind van 2014. We verwachten verdere mededelingen te kunnen doen in dit verband voor het eind van het jaar.

Het nieuwe Executive Committee (ExCo), waarin de leiders van de bedrijfsonderdelen en functies op het hoogste niveau zijn vertegenwoordigd, vereenvoudigt de bestuursstructuur en het besluitvormingsproces van Ahold. Met die nieuwe topstructuur die we dit kwartaal hebben aangekondigd, kunnen we onze Reshaping Retail strategie versnellen."

Ahold heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Abbe Luersman als Chief Human Resources Officer met ingang van 1 november 2013. Met haar benoeming is het Executive Committee compleet.

Abbe rapporteert aan CEO Dick Boer en zij maakt deel uit van het nieuw opgerichte Executive Committee (ExCo).

CEO Dick Boer: "We zijn blij met de komst van zo'n internationale HR-expert met scherp zakelijk inzicht. We kunnen onze Reshaping Retail-strategie alleen maar succesvol uitvoeren met het juiste talent in ons bedrijf. De ervaring die Abbe heeft opgedaan met HR-programma's ter ondersteuning van bedrijfstransformaties in zowel de Verenigde Staten als Europa is niet alleen indrukwekkend maar voor Ahold ook zeer waardevol."

Abbe Luersman heeft de Amerikaanse nationaliteit en is in 1967 geboren. Zij is haar loopbaan in 1991 bij Whirlpool Corporation begonnen. Na 16 succesvolle jaren maakte zij in 2007 de overstap naar Unilever. In haar laatste functie was zij verantwoordelijk voor Human Resources bij Unilever Europa. Abbe brengt jarenlange, wereldwijde ervaring met haar mee op het gebied van HR strategie en uitvoering, talent management en ontwikkeling, en organisatorische transformatie.

Met de benoeming van Abbe is de nieuwe topstructuur afgerond die Ahold in juni heeft aangekondigd. De nieuwe ExCo, waarin de leiders van de bedrijfsonderdelen en functies op het hoogste niveau zijn vertegenwoordigd, vereenvoudigt de bestuursstructuur en het besluitvormingsproces in de uitvoering van de Reshaping Retail-strategie.

De ExCo start per 1 september en bestaat uit de volgende leden:

Chief Executive Officer Dick Boer

Chief Financial Officer Jeff Carr

Chief Operating Officer Ahold USA James McCann

Chief Operating Officer Ahold Europe Sander van der Laan

Chief Corporate Governance Counsel Lodewijk Hijmans van den Bergh

Chief Commercial Officer Hanneke Faber

Chief Human Resourcer Officer Abbe Luersman





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL