Ahold kwartaalbericht Q3 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/11/2012 07:17
Ahold wint marktaandeel onder moeilijke omstandigheden

Hoofdpunten - derde kwartaal 2012

Omzet € 7,6 miljard (3,7% hoger tegen constante wisselkoersen)
Bedrijfsresultaat € 289 miljoen (3,7% lager)
Nettoresultaat € 139 miljoen (45,9% lager) na een belastinglast bij ICA van € 90 miljoen
Onderliggende operationele marge 4,1%
Ombouw van de eerste 14 Jumbo-winkels afgerond
Amsterdam - Ahold heeft vandaag haar tussentijdse bericht over het derde kwartaal van 2012 gepubliceerd.

CEO Dick Boer: "We zijn het afgelopen kwartaal doorgegaan met het investeren in onze concurrentiepositie en hebben marktaandeel gewonnen in onze belangrijkste markten. De marktomstandigheden bleven uitdagend: de consument gaf nog altijd minder makkelijk geld uit en in zowel de Verenigde Staten als Europa bleef de promotieactiviteit hoog.

De omzetgroei in de Verenigde Staten was bescheiden, als gevolg van de dalende prijsinflatie in retail en de sterke kwartaalomzet vorig jaar. Dankzij strikte kostenbeheersing hebben we toch een solide margeontwikkeling gerealiseerd. In Nederland zagen we goede omzetresultaten, die het gevolg waren van investeringen in prijs. Deze prijsinvesteringen en de consolidatie van bol.com in de kwartaalcijfers beïnvloedden de marge, hetgeen niet volledig kon worden gecompenseerd met kostenbesparingen.

We blijven voorzichtig met onze verwachtingen voor het jaar en voorzien aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. We houden mogelijke gevolgen van stijgende voedselgrondstofkosten scherp in de gaten, in het bijzonder in de Verenigde Staten. We zijn vol vertrouwen dat we goed op koers liggen om onze strategie uit te voeren en we zullen blijven investeren in groei."


Ahold benoemt James McCann tot Chief Operating Officer Ahold USA
Amsterdam, 15 november 2012 - Ahold maakt vandaag de benoeming bekend van James McCann tot Chief Operating Officer van Ahold USA, met ingang van 1 februari 2013. Hij volgt Carl Schlicker op, die zijn pensioen heeft aangekondigd. McCann blijft lid van de Raad van Bestuur in zijn nieuwe functie.

"Ik ben zeer verheugd dat we deze belangrijke rol bij Ahold USA kunnen invullen vanuit onze eigen organisatie" aldus Dick Boer, CEO van Ahold. "Sinds James bij Ahold begon heeft hij zich gericht op het versterken van onze online activiteiten en van de initiatieven gericht op het versterken van de band met de klant. Deze strategische pilaren vormen een belangrijk onderdeel van onze robuuste groeistrategie, die vorig jaar werd gepresenteerd en nu wordt uitgevoerd. Deze benoeming is een logische vervolgstap voor James, die met zijn internationale ervaring in managementfuncties bij wereldwijd opererende retailbedrijven bij uitstek geschikt is om deze functie op zich te nemen."

"Ik wil Carl bedanken voor zijn jarenlange bijdrage aan ons bedrijf, vervolgt Dick Boer. "In zijn 25 jaar bij Ahold heeft Carl een zeer stevig fundament gelegd voor Ahold USA. Zijn focus was altijd gericht op de klant, op waarde, en op operationele perfectie, gebaseerd op kwaliteit en dienstverlening. Ik ben zeer verheugd dat Carl als adviseur verbonden blijft aan Ahold."

James McCann (Brits, 43) werkt sinds 2011 bij Ahold als Chief Commercial & Development Officer. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL