AEGON voltooit EUR 1 miljard aandelenuitgifte

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/08/2009 07:06
AEGON heeft via een versnelde orderboekplaatsing (accelerated bookbuild) een EUR 1 miljard aandelenuitgifte voltooid. De uitgifte vond plaats onder AEGON’s USD Shelf Registration en betreft de uitgifte van een combinatie van nieuwe, gewone aandelen en bestaande, zogenoemde treasury aandelen. De uitgifte omvat 157.822.000 nieuwe gewone aandelen en 32.654.191 treasury aandelen AEGON N.V. met een nominale waarde van EUR 0,12. De aandelen zijn verkocht tegen een prijs van EUR 5,25 voor de in Nederland verhandelbare aandelen en USD 7,50 voor de in New York verhandelbare aandelen.

Er is een verzoek ingediend om de nieuwe aandelen te noteren aan respectievelijk Euronext Amsterdam, de belangrijkste markt voor gewone aandelen AEGON, en aan de New York Stock Exchange. De uitgifte zal naar verwachting op 19 augustus 2009 definitief zijn en het is de verwachting dat vanaf die dag de nieuwe aandelen verhandeld kunnen worden aan respectievelijk Euronext Amsterdam en de New York Stock Exchange.

AEGON heeft de intentie om de opbrengst van de aandelenemissie te gebruiken om maximaal EUR 1 miljard aan kernkapitaal - beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid via de Vereniging AEGON – terug te betalen. De beslissing om uiterlijk 1 december 2009 terug te betalen hangt af van AEGON’s kapitaalpositie en de economische vooruitzichten op dat moment. Tevens moet toezichthouder DNB formeel toestemming geven voor de terugbetaling.

De aandelenemissie werd geleid door J.P. Morgan als Sole Global Coordinator en Joint Bookrunner voor de uitgifte. ABN AMRO Bank N.V. (waarvan de naam spoedig zal veranderen in The Royal Bank of Scotland N.V.) en BofA Merrill Lynch traden als Joint Bookrunners op. Het prospectus kan verkregen worden bij J.P. Morgan Securities Ltd., 125 London Wall, Londen EC2Y 5AJ, Verenigd Koninkrijk en is tevens beschikbaar op AEGON’s website, www.aegon.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL