Een BENDE op de Beurzen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/09/2008 07:42
Triest maar waar wat wij van de redactie de laatste tijd hebben geschreven, een "BENDE" op de beurzen. De werkelijkheid is nu wel duidelijk geworden.
De ene na de andere effectenkredietinstelling valt om. In het weekend hoorden wij dat Merrill het ook moeilijk had en Bank of America heeft zich al over Merrill ontfermd.
Terecht schreven wij , dat blijkt nu wel, er moeten regels komen voor de intro’s van nieuwe producten, regels voor het uitbrengen van adviezen etc., wij van de redactie kregen steeds meer de indruk, dat het "hek van de dam" af was en de bonussen de eerste plaats hadden ingenomen voor: betrouwbaarheid, oplettendheid en degelijkheid,de "bod" oplossing was nu wel erg "bod"" geworden.
De zorgplicht naar bedrijven toe is nog steeds niet geregeld en nieuwe producten overspoelen de markten nog steeds!
De uitwerkingen zijn nog lang niet ingeschat en de kennis van dat alles is naar bij enkele bekend.
Als de beurzen omhoog gaan is er niet veel aan de hand, maar ohwee als het even of langduriger tegen zit (lees: omlaag gaat), dan is Leiden in last en nu blijkt niet alleen Leiden maar de hele wereld.
De oplettendheid en degelijkheid en zoals wij gister schreven, veel oude waarden en normen zijn overboord gezet. Niet alleen in het geloof, maar ook in de effecten wereld.
Nu blijkt maar "pijnlijk", dat in het geloof en ook in de effectenbranche er "teveel" is weggegooid.
Nieuwe fondsen mogen per direct in de AEX, de 3 jaar winstgevendheid werd aan de kant gezet. Beleggers moesten ten koste van degelijkheid en betrouwbaarheid, zelf maar beslissen. De Beurzen werden zelfstandig en moesten zelf de "kost" gaan verdienen.
Maar kijk ook eens naar de Regeringen!
Die doen aan "heling" en dat mag wel!
Geef je daarmee niet de betrouwbaarheid van jezelf uit handen!
Dat deden de beurzen ook en nu is het toch een "BENDE" op de beurzen.
Wie kan er door de beleggers nog vertrouwd worden?
Hoe veilig zijn je stukken nog?
Wij kunnen niet meer spreken van stukken, want de regeringen wilden geen stukken meer. Dan konden beleggers geen "zwarte stukken" meer thuis bewaren. Nu betalen ze bewaarloon, maar wat valt er nog te bewaren?
Straks moet je ook bewaarloon betalen over je geldrekening!
Moeten we ons verhaal nog langer maken?
Neen, maar dat wij van de redactie XEA.nl ALLEEN schreven over de BENDE op de beurzen, komt maar dubbel en dwars uit. Triest dat wij alleen stonden.

Tijd voor bezinning zouden wij zeggen!

Tijd ook voor de Toezichthouders eens naar deskundigen te luisteren, want wij (red. XEA.nl) werden niet normaal behandeld en gelogen werd er, onder het mom van, wij hebben geheimhoudingsplicht.
Laat dat eens varen en de effectenwereld zal erbij gebaat zijn.

toevoeging om 09.02
Waarom niet meer een sluiting met de "gong"?
Die 5 pokerminuten werken alleen in het voordeel van bepaalde partijen.
Waar is de rechtsgelijkheid nog? Marktverstoring zou het wegnemen, maar wat zien wij dagelijks? Juist, marktverstoringen over de gehele dag.

Waar is de 10 regeling van de whole grens?Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL