Simac presenteert jaarcijfers 2018

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

19/03/2019 13:15
De Simac holding heeft haar jaarcijfers over 2018 bekend gemaakt. De omzet steeg met bijna 16% naar € 258,6 miljoen. Het bedrijfsresultaat eindigde op € 13,1 miljoen, ruim boven 2017 en de nettowinst kwam uit op € 10,9 miljoen

CEO Eric van Schagen licht toe: “De grotere samenwerking tussen de Nederlandse ICT-bedrijven, de concentratie van kennis in competence centers en de focus op marktsegmenten leverden een hoger rendement en een goede omzet en orderbinnenkomst op. Ook de contractwaarde is gestegen wat naar verwachting voor verdere groei zal zorgen. Ook de ICT-bedrijven in België, Luxemburg, Tsjechië en Frankrijk bereikten een mooie groei en goede resultaten mede door investeringen in specialistische technologieën (netwerk monitoring, datacenters) en nieuwe oplossingen (Smart Cities, Internet of Things).”

Kleine acquisities versterken het resultaat

Naast de ICT-bedrijven kent Simac diverse bedrijven die zich specialiseren in een specifieke technologieniche. Zij boekten vrijwel allemaal een gezonde groei in omzet, rendement en orderportefeuille. Van Schagen: “Deze gespecialiseerde bedrijven vormen mede het fundament onder de stabiliteit van Simac. Kleinere acquisities in Nederland, België en Frankrijk leverden een positieve bijdrage aan de versterking van de activiteiten en het resultaat. Geleidelijke verbreding en uitbouw met handhaving van de stevige financiële positie blijft het beleid van Simac.”

Partnerschap is cruciaal
Simac streeft naar een evenwichtig partnerschap met klanten. Van Schagen licht toe: “Het streven naar echt partnerschap met onze klanten is van groot belang gezien de complexiteit van de technologie en de betekenis van de technologie voor de bedrijfsprocessen. Gedegen kennis en het samenwerken in teams zijn naast flexibel en klantgericht opereren belangrijke competenties. Door de krapte op de arbeidsmarkt was er een hoge werkdruk. Uitbreiding van het aantal medewerkers met handhaving van de kwaliteit is een uitdaging.”

Verwachtingen

Van Schagen verwacht dat 2019 opnieuw een succesvol jaar wordt: “Alhoewel het naar de huidige inzichten niet mogelijk zal zijn het rendement van 2018 te overtreffen. Gezien het dynamische karakter van onze activiteiten en markten is het belangrijk dat we gericht op de lange termijn blijven investeren in nieuwe technologieën en oplossingen vanuit de stevige basis die Simac heeft met langjarige contracten, een goede bedrijfscultuur en een prima financiële positie.”

lees verder op
https://www.simac.com/nl/simac-techniek/jaarverslagen



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL