Boskalis verwerft inter-array kabellegcontract voor offshore windpark Moray East

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

06/12/2018 13:47
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft het contract verworven voor het leveren en installeren van de inter-arraykabels voor het offshore windpark Moray Offshore Windfarm East (MOWE). De Preferred Bidder-overeenkomst die Boskalis in juni 2017 met Moray Offshore ondertekende, is omgezet in een bindend contract nu de financiering van het project is afgerond. De totale waarde van het contract bedraagt circa EUR 110 miljoen.

De werkzaamheden voor het project omvatten het ontwerpen, leveren, installeren en begraven van honderdtwee 66kV inter-arraykabels, evenals het aansluiten en testen ervan. De uitvoering van het project staat gepland voor 2020 en 2021.

Het 950 MW offshore windpark Moray East is het eerste van twee parken die worden ontwikkeld in de zone Outer Moray Firth, 22 kilometer voor de oostkust van Schotland. Het windpark heeft de capaciteit om elektriciteit te leveren aan meer dan een miljoen huishoudens.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL