PEFerence: PEF op de markt brengen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

20/10/2017 11:51
“Het PEFerence-project is erg belangrijk voor ons. We zijn bezig een markt te openen voor een nieuwe kunststof op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dat is verre van eenvoudig en vereist een breed scala aan ervaring en expertise.”
Lucien Joppen /Antwerpen
Voor Patrick Schiffers, CEO van Synvina (een joint venture tussen BASF en Avantium) is het een enorme klus om PEF en zijn voorloper FDCA op de markt te brengen, vooral omdat Synvina nog maar net komt kijken. “Eigenlijk kan een bedrijf dit niet alleen doen. Daarom is PEFerence ook zo belangrijk. Dit project brengt belangrijke spelers uit de hele waardeketen samen, van grondstoffen tot eindproducten en recycling. Om FDCA en PEF op de markt te brengen kan Synvina niet zonder een regelmatige dialoog tussen deze sterke partners in de waardeketen. PEFerence maakt dit mogelijk.”

Productielocatie in Antwerpen

Het PEFerence-project ging van start in de eerste helft van 2017. Zoals gezegd zullen belangrijke partners uit de waardeketen nauw samenwerken om toepassingen te ontwikkelen en in de handel te brengen voor een nieuwe kunststof op basis van de hernieuwbare grondstof PEF (polyethyleenfuranoaat) en zijn monomeer FDCA (furaandicarbonzuur). Uiteindelijk moet het project resulteren in een productielocatie met een capaciteit van 50.000 kiloton op de Verbund-site van BASF in Antwerpen. PEF kent verschillende interessante toepassingen. Zo is het materiaal in het bijzonder geschikt voor de verpakking van koolzuurhoudende dranken dankzij de superieure barrière-eigenschappen. Avantium is verschillende partnerschappen aangegaan met bedrijven in de PET-waardeketen, zoals Danone, Alpla en Toyobo, om een PEF-fles te ontwikkelen die 100% biobased is. Maar PEF is ook geschikt voor heel andere toepassingen, bijvoorbeeld tapijt of textiel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL