Batenburg, goed eerste halfjaar 2017

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

21/08/2017 17:51
. Opbrengsten groeien met 15%
· Bedrijfsresultaat (EBIT) bijna verdubbeld tot € 4,7 miljoen
· Integratie Bellt verloopt voorspoedig
· Herbevestiging hoger verwacht jaarresultaat

Batenburg Techniek heeft de opgaande trend van 2016 kunnen voortzetten. De opbrengsten zijn met 15% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar 2016, inclusief de bijdrage van Bellt. Alle divisies hebben een groei in opbrengsten laten zien. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBIT) en de EBITDA namen respectievelijk toe tot € 4,7 miljoen en € 6,5 miljoen. Het positieve sentiment in de proces- en maak-industrie én in de utiliteitsbouw zet zich voort. De genormaliseerde nettowinst verdubbelde ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2016 tot € 3,6 miljoen. De netto schuldpositie bedraagt € 3,6 miljoen en de solvabiliteit komt uit op 50,1%.

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek:
“Wij kijken tevreden terug op het eerste halfjaar van 2017. De markten waarin wij opereren blijven zich over het algemeen goed ontwikkelen op de olie-gerelateerde industrie na. De integratie van de eind 2016 overgenomen industriële automatiseerder Bellt, verloopt voorspoedig en het bedrijf draagt direct bij aan het resultaat van Batenburg Techniek. Wij zien de tweede helft van het jaar met vertrouwen tegemoet en herbevestigen een verbetering van het jaarresultaat ten opzichte van 2016”.









Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL