Hydratec, sterke omzetstijging vooral door overnames.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

24/03/2017 15:47
De totale omzet van Hydratec was met € 162 miljoen aanzienlijk hoger dan vorig jaar (€ 113 miljoen), dit kwam vooral door de consolidatie van Helvoet en Abar gedurende geheel 2016. De brutomarge steeg van 50,1% naar 52,4%. Het bedrijfsresultaat bedroeg € 8,2 miljoen en was daarmee hoger dan in 2015 (€ 7,8 miljoen). Door de grote incidentele bate van vorig jaar daalde dit jaar het nettoresultaat toe te rekenen aan aandeelhouders van 10,8 miljoen naar 5,9 miljoen. Het eigen vermogen steeg van € 42,8 miljoen naar € 48,4 miljoen, waardoor de solvabiliteit op 40,8% uitkwam. De winst per aandeel bedroeg € 4,72.

Bart Aangenendt (CEO) over het afgelopen jaar:

“Alle bedrijven binnen Hydratec hebben hun resultaat uit normale bedrijfsvoering verbeterd. In 2016 zijn de activiteiten van Helvoet en ABAR succesvol geconsolideerd binnen de Hydratec organisatie. Mede daardoor zijn beide kernactiviteiten Agri & Food Systems en Plastic Components goed gepositioneerd om verdere groei te realiseren”

Kerncijfers 2016 vs. 2015

2016 2015
( in miljoen euro’s)
Netto-omzet (voortgezette activiteiten) 162,4 113,4
Brutomarge (voortgezette activiteiten) 85,1 56,8
Bedrijfsresultaat (voortgezette activiteiten) 8,2 7,8
Nettoresultaat (voortgezette activiteiten) 5,9 6,4
Nettoresultaat (beëindigde activiteiten) 0 4,4
Nettoresultaat per aandeel (in euro’s 4,72 8,82
Solvabiliteitsratio 40,8% 35,6%

Jaarverslag 2016

Het jaarverslag 2016 zal op donderdag 6 april gepubliceerd worden. Op dit moment is de accountantscontrole nog niet volledig afgerond.

Dividendvoorstel
Aan de aandeelhouders zal in de jaarvergadering van 31 mei worden voorgesteld een dividend uit te keren van € 1,70 per aandeel, conform het beleid om jaarlijks ten minste 40% van de nettowinst aan aandeelhouders uit te keren (exclusief eenmalige baten). Dit is een stijging van 24% ten opzichte van vorig jaar (€ 1,37).

Verwachting 2017

Gedurende de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat onzekere macro-economische omstandigheden effect hebben op de vraag naar de producten van onze bedrijven. Gebleken is dat onze bedrijven toch in staat zijn nieuwe orders bij bestaande en nieuwe klanten te verkrijgen en daarmee groei van omzet te realiseren. Wij achten het echter nog te vroeg om nu uitspraken te doen over de mogelijke resultaten voor 2017.

Samenstelling Raad van Commissarissen

De heer mr. H.A.A. Kienhuis zal in de komende Aandeelhoudersvergadering terugtreden als lid van de raad. Hydratec is hem veel dank verschuldigd voor zijn stimulerende bijdrage in de afgelopen jaren. Als opvolger draagt de raad van commissarissen mevrouw mr. M. Sanders voor. Zij heeft ervaring als ondernemer en als lid van diverse raden van commissarissen. Dit zal op de aandeelhoudersvergadering van 31 mei in Amersfoort ter benoeming worden voorgelegd.

Profiel Hydratec Industries NV

Hydratec is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten, met een focus op de markten in Agri & Food, Automotive en Health Tech en heeft twee kernactiviteiten:

Agri & Food Systems: Ontwerp en productie van systemen door:
Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam en
Lan|Abar Handling Technologies in Tilburg en Halfweg

Plastic Components: Ontwerp, productie en assemblage van kunststofonderdelen door:
Timmerije in Neede en
Helvoet Rubber & Plastics Technologies met productiefaciliteiten in Hellevoetsluis, Tilburg, Lommel (BE), München (DE), Pune (IN).

Hydratec Industries is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam NV (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA.)



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL