Geschil BASF en Avantium over Synvina

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/10/2018 11:19
Avantium en BASF hebben een meningsverschil over de toekomst van hun Synvina-joint venture. De bedrijven zijn het oneens over de timing waarin Synvina moet voldoen aan de criteria om te investeren in de commerciële productie van FDCA (furaandicarbonzuur).

Synvina is opgericht in 2016 met de bedoeling om de eerste fabriek op commerciële schaal (de ‘referentie-installatie’) te bouwen voor de productie van FDCA, de bouwsteen voor PEF-polyester, geschikt voor voedsel- en drankverpakkingen, automotive toepassingen en tapijt- en textielvezels.

BASF stelt dat de naleving van de investeringscriteria voor de referentie-installatie moet worden beoordeeld in het vierde kwartaal van 2018, zoals oorspronkelijk voorzien in de joint venture-overeenkomst. In januari 2018 werd echter een verlenging met 2-3 jaar van de PEF-pilotfase aangekondigd. Volgens Avantium is het niet meer dan logisch om het eindoordeel ook uit te stellen.

Alternatieve routes

Avantium en BASF bespreken mogelijkheden voor een minnelijke schikking van hun meningsverschil. Als BASF de joint venture Synvina verlaat, keren het intellectueel eigendom, de mensen, middelen en technologie voor de productie van FDCA en PEF terug naar Avantium, zodat het alternatieve routes voor de commercialisering van de technologie kan onderzoeken.

Avantium-topman Tom van Aken zegt verrast te zijn door de stellingname van BASF: ‘Synvina loopt eigenlijk vóór op de tijdlijn voor het oplossen van de technische uitdagingen die hebben geleid tot het in januari aangekondigde uitstel. Het tot nu toe verrichte werk heeft ons geloof in de YXY-technologie versterkt. We zijn vastbesloten om door te gaan met de commercialisering van FDCA en PEF – met of zonder BASF.‘


tijd 16.30
Avantium EUR 4,10 +21,5ct vol. 42.688



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL