Aankondiging van 's werelds eerste GSMA beveiligingserkenning in inschrijvingsbeheer voor e simkaarten van Gemalto

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/11/2016 07:11
Amsterdam, 2 november 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, is de eerste leverancier die de certificering "GSMA Security Accreditation Scheme (SAS) for Subscription Management" (beveiligingserkenningssysteem voor inschrijvingsbeheer, GSMA SAS-SM) ondergaat. Zo biedt Gemalto MNO's (mobiele netwerkoperatoren) uiterst sterke beveiliging van gevoelige gegevens in M2M- en IoT-toepassingen. De aankondiging van dit historische moment werd voorafgegaan door het recente GSMA certificeringsproces van LinqUs On-Demand Connectivity voor de productie en personalisering van Gemalto's UpTeq eSIM (geïntegreerde simkaart) in juni 2016. De tweede SAS-certificering heeft betrekking op het beveiligde datacenter van Gemalto in Tours (Frankrijk) voor zowel activiteiten in SM-DP (Subscription Management Data Preparation, voorbereiding van gegevens voor inschrijvingsbeheer) als in SM-SR (Subscription Management Secure Routing, beveiligde routing voor inschrijvingsbeheer). Deze certificering maakt van Gemalto het eerste bedrijf dat totaaloplossingen biedt die voldoen aan GSMA SAS-SM voor het leveren en beheren van mobiele inschrijvingen voor M2M- en IoT-toepassingen. Hierdoor zorgt Gemalto ervoor dat MNO's innovaties voor klanten kunnen ondersteunen met de vereiste beveiliging en interoperabiliteit.

Mobiele M2M en LPWA[i] kunnen 20% van de wereldwijde M2M-markt vertegenwoordigen in 2020[ii]. De nieuwe generatie e-simkaarten biedt mogelijkheden tot enorme groei voor M2M- en IoT-toepassingen, zoals autonome wagens, slimme energie en industrie 4.0. Het werkt out-of-the-box connectiviteit en inschrijvingsbeheer van verbonden toestellen op afstand in de hand. Desondanks baart het gevaar van cyberaanvallen de OEM's en MNO's grote zorgen. Gemalto's uitgebreide beveiligingserkenning speelt in op deze zorgen door een veilige totaaloplossing voor het beheer van e-simkaarten te bieden. Het draait om de initiële personalisering van de e-simkaarten die tijdens het productieproces worden geïnstalleerd op verbonden toestellen, maar ook om het downloaden, activeren, deactiveren en verwijderen van inschrijvingsprofielen op afstand. Het risico wordt geminimaliseerd en de MNO's krijgen een volledig overzicht van de veiligheidsmaatregelen die werden genomen om gevoelige gegevens te beschermen.

"De GSMA erkenning van zowel ons inschrijvingsbeheer als onze mogelijkheden om gegevens te leveren voor e-simkaarten bevestigt de leiderspositie van Gemalto in de snel groeiende M2M- en IoT-markten," zegt Benoit Jouffrey, Vice President of On-Demand Connectivity bij Gemalto. "Wij maken het veel gemakkelijker voor MNO's om hun netwerkkwaliteiten te benutten en waardevolle inkomsten te verwerven door betrouwbare ecosystemen te creëren die bestand zijn tegen de meest geavanceerde cyberaanvallen."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL