PostNL ziet postmarkt sterker krimpen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/08/2013 08:58
DEN HAAG (AFN) - PostNL ziet de Nederlandse postmarkt dit jaar sterker krimpen dan verwacht. De reorganisatie die de krimpende markt moet opvangen ligt tegelijkertijd voor op schema. Dat meldde het postbedrijf vandaag. PostNL bezorgde in Nederland vorig kwartaal 11,3 procent minder geadresseerde post dan een jaar eerder. Voor heel 2013 wordt nu gerekend op een afname van 9 tot 11 procent, in plaats van 8 tot 10 procent, zoals eerder werd voorspeld. Volgens bestuursvoorzitter Herna Verhagen komt de krimp vooral door de vervanging van post door e-mail, maar ook door de slechte economische omstandigheden en toegenomen concurrentie.
De reorganisatie van het postbedrijf ligt ,,voor op schema'', liet Verhagen weten. PostNL schroefde de verwachting voor de besparingen in 2013 op tot tussen 60 en 80 miljoen euro. Eerder werd uitgegaan van 40 tot 60 miljoen euro. De kwaliteit van de postbezorging lag volgens Verhagen in de eerste helft van dit jaar boven de wettelijk verplichte norm.
Omzet
PostNL boekte vorig kwartaal een omzet van 1,03 miljard euro. Dat was 1,4 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat halveerde bijna tot 36 miljoen euro, terwijl de nettowinst verschrompelde van 22 miljoen tot 3 miljoen euro.
De sterke winstdaling kwam vooral door eenmalige kosten voor de reorganisatie. Die kostte bij de Nederlandse post 25 miljoen euro, terwijl bij andere onderdelen nog eens 11 miljoen euro werd geboekt. De eenmalige kosten waren daarmee 10 miljoen euro hoger dan een jaar eerder.
Het onderliggende cash bedrijfsresultaat verbeterde van 10 miljoen tot 22 miljoen euro. Verhagen noemde de resultaten in een verwijzing naar die groei ,,beter dan verwacht''. Het bedrijf ligt volgens haar op schema om zijn doelen voor 2015 te halen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL