Delta Lloyd Asset Management accepteert boetebesluit Autoriteit Financiële Markten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/11/2015 17:48
Delta Lloyd Asset Management accepteert het op 3 augustus bekendgemaakte boetebesluit van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en heeft de daarbij behorende boete van € 750.000 inmiddels betaald. Naar aanleiding van het vonnis van de bestuursrechter in het juridische geschil met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) van 31 juli 2015 heeft Delta Lloyd Asset Management besloten het pro-forma bezwaar tegen de AFM-boete in te trekken. Daarmee komt Delta Lloyd Asset Management tot een afronding van de zaak, waar Delta Lloyd eerder al een streep zette onder het juridisch geschil met DNB.

De AFM-boete werd opgelegd wegens een niet beheerste bedrijfsvoering bij Delta Lloyd Asset Management in de periode 1 april 2012 tot 26 november 2014. Het vandaag gepubliceerde boetebesluit van AFM heeft betrekking op de interne besluitvormingsprocedures rondom transacties die Delta Lloyd Asset Management ten behoeve van de eigen balans van Delta Lloyd NV heeft uitgevoerd. De beleggingsfondsen en overige mandaten van Delta Lloyd Asset Management hebben geen rol gespeeld in het onderzoek van DNB en AFM.

De besluitvormingsprocedures zijn aangescherpt door de nieuwe directie van Delta Lloyd Asset Management. Jacco Maters, algemeen directeur Delta Lloyd Asset Management: "Het is goed dat wij het dossier nu kunnen sluiten. We hebben belangrijke verbetermaatregelen doorgevoerd. De rolverdeling is aangescherpt. Compliance is duurzaam verankerd in de organisatie en de voorwaarden voor een beheerste bedrijfsvoering zijn verbeterd. Daarnaast is er geïnvesteerd in een constructieve relatie met de toezichthouder. Dit betekent dat wij onze energie en aandacht nu weer volledig kunnen richten op de toekomst en onze klanten."


reactie XEA.nl
De macht tegen de onmacht. AFM zorg zelf ook voor goede verslaglegging op UW website
Die is ook sterk voor verbetering vatbaar.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL