Delta Lloyd verkoopt Duits levenbedrijf aan Athene Holding

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/01/2015 07:49
Delta Lloyd NV ("Delta Lloyd") maakt vandaag de verkoop van haar Duitse levenbedrijf aan Athene Holding Ltd. ("Athene") bekend. Athene is een op Bermuda gevestigde verzekeringsholding en is, via dochterbedrijven, een toonaangevend aanbieder van producten op de Amerikaanse markt voor pensioensparen.

De levensverzekeringsactiviteiten van Delta Lloyd in Duitsland zijn in 2010 in run-off geplaatst en sindsdien zijn de new business verkopen beƫindigd.

Hans van der Noordaa, voorzitter van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd: "Deze transactie draagt bij aan de strategische focus op onze kernmarkten in Nederland en Belgiƫ. Wij zijn verheugd dat Athene, als nieuwe eigenaar van onze Duitse activiteiten, zich zal inzetten voor de belangen van de polishouders en de medewerkers van Delta Lloyd Duitsland."

Over de transactie
Athene verwerft alle aandelen in Delta Lloyd Deutschland AG. De transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders; naar verwachting zal deze in het derde kwartaal van 2015 worden afgerond.

De transactie heeft een effect op het eigen vermogen van Delta Lloyd van -5% en een gering positief effect op de wettelijke (IGD) solvabiliteit van Delta Lloyd[1].

[1] Pro forma effect op eigen vermogen en wettelijke (IGD) solvabiliteit per 30 september 2014

reactie XEA.nl
Houdt Delta Lloyd uitverkoop? Waar moeten straks de inkomsten vandaan komen?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL