Delta Lloyd verkoopt Delta Lloyd Bank België aan Anbang Insurance Group

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/12/2014 07:36
Delta Lloyd NV ("Delta Lloyd") heeft vandaag bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van Delta Lloyd Bank België aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Insurance Group Co. Ltd. ("Anbang") voor een bedrag van € 219 miljoen. Anbang is een toonaangevende Chinese verzekeringsgroep en biedt een breed assortiment specialistische financiële diensten.

De transactie zal een geraamd positief effect hebben van ongeveer 10 procentpunt op de IGD solvabiliteit van de groep. Het effect op het IFRS-kapitaal zal uitkomen op -4,5% (eigen vermogen per 31 december 2013: € 2.621 miljoen en per 30 september 2014: € 2.734 miljoen). De distributieovereenkomst tussen Delta Lloyd Life and Delta Lloyd Bank vormt onderdeel van de transactie. De transactie tussen Delta Lloyd en Anbang is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en zal naar verwachting in de loop van 2015 worden afgerond.

Niek Hoek, bestuursvoorzitter Delta Lloyd: "Dit besluit is in lijn met onze strategie, die er onder ander op is gericht te groeien op de Belgische markt voor levens- en pensioenverzekeringen. De voorgenomen verkoop van de bankactiviteiten in België zal de focus van de groep op verzekeringen versterken en kapitaal vrijmaken om in strategische activiteiten te investeren."

De bankactiviteiten van Delta Lloyd in Nederland zijn niet betrokken in het verkoopproces. Delta Lloyd Bank België en Delta Lloyd Bank Nederland zijn twee aparte eenheden die direct onder Delta Lloyd NV zijn geplaatst, en beide rapporteren in het segment Bank.

Anbang
Anbang is een toonaangevende verzekeringsgroep uit Beijing met meer dan 30.000 medewerkers en een balanstotaal van ruim € 90 miljard. Het verleent een volledig assortiment financiële bank en verzekeringsdiensten en -producten aan meer dan 20 miljoen klanten op het gebied van onder meer levensverzekeringen, pensioenen, ziektekostenverzekeringen, schadeverzekeringen, bankieren en vermogensbeheer, etc.

Sinds haar oprichting heeft Anbang uitstekende resultaten geboekt voor haar klanten daarbij gebruikmakend van de meest geavanceerde technologie om de klantervaring te verbeteren. Als een Chinese verzekeraar, met een internationale visie, voert Anbang een strategie om volledige en wereldwijde diensten te bieden aan haar klanten met stabiele, langetermijn opbrengsten door gespreide beleggingen over de gehele wereld.

Anbang heeft het oog op België laten vallen vanwege de unieke centrale positie in Europa. Met de recente overname van Fidea in oktober 2014 heeft Anbang de eerste stap gezet in de strategie om aan klanten in België en later ook in heel Europa een compleet pakket financiële diensten te verlenen. De voorgenomen transactie markeert de volgende stap in het implementeren in deze strategie. Anbang wil Delta Lloyd Bank België steunen in haar strategie om haar positie onder meer bemiddelde en vermogende particulieren uit te breiden.

Delta Lloyd Bank België
Delta Lloyd Bank in België richt zich met name op particuliere klanten uit het midden en hogere segment die advies willen over een breed scala aan producten en diensten. Met een netwerk van eigen bankkantoren en agenten biedt de bank een geografische spreiding met fysieke aanwezigheid in premium locaties voor haar doelgroep. Daarbij gebruikmakend van de oudste en een van de meest gerespecteerde merken in de financiële dienstverlening in België - "Bank Nagelmackers 1747", heeft de bank een unieke positie ontwikkeld in een zeer aantrekkelijke markt met sterke marges en groeikansen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL