Gilead en Galapagos ronden de closing van hun baanbrekende R&D-samenwerking af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/08/2019 07:35
Foster City, Calif. en Mechelen, België – 23 augustus 2019 22.01 CET; gereglementeerde informatie – Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) en Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) maakten vandaag de closing en inwerkingtreding bekend van de wereldwijde R&D samenwerkingsovereenkomst die zij op 14 juli 2019 ondertekenden.

Deze overeenkomst werd aanvaard door de Amerikaanse Federal Trade Commission overeenkomstig de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act en goedgekeurd door de Oostenrijkse federale mededingings-autoriteit.

Overeenkomstig de bepalingen van de overeenkomst, zal Gilead een upfront licentiebetaling van $3,95 miljard doen aan Galapagos naar aanleiding van de closing van de transactie. Daarnaast heeft Gilead een bedrag van ongeveer $1,1 miljard (ongeveer €960 miljoen) geïnvesteerd in Galapagos door in te schrijven op nieuwe aandelen van Galapagos aan een prijs van €140,59 per aandeel, inclusief uitgiftepremie. Bijgevolg bezit Gilead momenteel 13.589.686 gewone aandelen van Galapagos, wat ongeveer 22% van het huidige uitstaande aandelenkapitaal van Galapagos vertegenwoordigt.

“We zijn enorm blij met deze unieke overeenkomst, die niet alleen van strategisch belang is voor de lange termijn, maar ook onmiddellijke voordelen voor beide partijen oplevert,” zei Daniel O’Day, voorzitter en CEO van Gilead. “De samenwerking past binnen ons streven om de innovatie te versterken door middel van uiteenlopende en creatieve benaderingen.”

“Bij deze overeenkomst gaat het over het maximaliseren van innovatie, gebaseerd op het ontwikkelen van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme. Met het kapitaal dat Gilead levert, willen we sneller innovatie bij patiënten brengen,” zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving1 deelt Galapagos mee dat haar maatschappelijk kapitaal thans €333.479.569,76 bedraagt; het totaal aantal stemrecht-verlenende effecten bedraagt 61.652.086, wat gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de “noemer”); alle stemrecht-verlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrecht-verlenende effecten bedraagt 5.958.292, wat tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Galapagos heeft geen in stemrecht-verlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL