Galapagos kondigt start aan van eerste patiëntenstudie in CF

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/04/2018 07:41
24 april 2018 om 08:45 CET
•Eerste drievoudige combinatietherapie getest bij CF-patiënten
?combinatie van '2451+'2222+'2737
?meerdere ziekenhuizen in Europa
?resultaten verwacht derde kwartaal van 2018

Mechelen, België; 23 april 2018; 08.45 CET - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt de start aan van de eerste klinische studie met een drievoudige combinatietherapie in patiënten met cystic fibrosis (CF).

Het doel van de FALCON studie is om de werkzaamheid, veiligheid, verdraagbaarheid en medicijneigenschappen van een nieuwe drievoudige combinatietherapie te testen in maximaal 24 CF-patiënten. De open label studie vindt plaats in meerdere ziekenhuizen, aanvankelijk in het Verenigd Koninkrijk met verwachte uitbreiding naar andere Europese landen.

De FALCON studie zal uit twee delen bestaan. Deel 1 betreft de behandeling van 8 patiënten gedurende twee weken met een vaste dosering van een tweevoudige combinatie van potentiator GLPG2451 en C1 corrector GLPG2222 in homozygous F508del patiënten. Dit zal gevolgd worden door een behandeling van twee weken met '2451, '2222 en C2 corrector GLPG2737. Deel 2 betreft de behandeling gedurende twee weken met een hogere dosering van tweevoudige combinatie van '2451 en '2222 van twee aparte groepen van 8 patiënten; een groep homozygous F508del patiënten en een groep heterozygous F508del patiënten met een minimale functionele mutatie op het andere allel. Dit zal gevolgd worden door een tweewekelijkse behandeling met '2451, '2222, and '2737. De werkzaamheid zal gemeten worden door veranderingen in zweetchloride en ppFEV1%. Resultaten van de behandeling in deel 1 van deze FALCON studie worden verwacht in het derde kwartaal van 2018.

"Dit is een belangrijke mijlpaal in ons CF-programma. Sinds 2005 is het onze ambitie om een ziektemodificerend medicijn te ontwikkelen voor CF. Nu testen we onze eerste drievoudige combinatietherapie in CF-patiënten, en de volgende drievoudige combinatie komt er snel achteraan," zei Dr. Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. "Deze stappen brengen ons dichter bij ons doel om patiënten, artsen en zorgverzekeraars meer keus te bieden in een CF-medicatie."

GLPG2451, GLPG2222, GLPG2737 (en combinaties hiervan) zijn medicijnen in ontwikkeling; hun veiligheid en werkzaamheid is nog niet vastgesteld.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten, idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die mensenlevens kunnen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip va fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 600 medewerkers, werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.comBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL