Galapagos start Fase 2b/3 studie met filgotinib in colitis ulcerosa

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/12/2016 08:38
Eerste gedoseerde patiënt resulteert in een mijlpaalbetaling van $10 miljoen
Mechelen, België; 8 december 2016 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) rapporteert de dosering van de eerste patiënt in de SELECTION Fase 2b/3 studie in colitis ulcerosa met filgotinib. De start van de SELECTION studie resulteert in een mijlpaalbetaling van Gilead van $10 miljoen.
De wereldwijde SELECTION Fase 2b/3 studie zal de effectiviteit en veiligheid onderzoeken van 100 mg en 200 mg filgotinib eenmaal daags vergeleken met placebo in 1.300 patiënten met gematigde tot ernstige colitis ulcerosa, inclusief patiënten bij wie biologische medicatie niet is aangeslagen. De DIVERSITY Fase 3 studie met filgotinib in de ziekte van Crohn is gestart in november.
“Onze partner Gilead houdt het tempo erin als het gaat om het starten van studies met filgotinib,” zegt Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. “We kijken uit naar de resultaten van zowel de DIVERSITY als SELECTION studies in inflammatoire darmziekten.”
Galapagos en Gilead hebben een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling
en commercialisatie van filgotinib in ontstekingsziekten. Naast de DIVERSITY en SELECTION studies in IBD is Gilead afgelopen augustus gestart met het FINCH Fase 3 programma in reuma.
Filgotinib is een medicijn in ontwikkeling; de veiligheid en werkzaamheid is nog niet definitief vastgesteld.
Meer informatie over de studies met filgotinib: www.clinicaltrials.gov
Meer informatie over filgotinib: www.glpg.com/filgotinib

tijd 12.55
Galapagos EUR 55,81 +56ct vol. 91.611Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL