Galapagos kondigt aan dat de underwriters de greenshoe optie volledig

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/05/2015 08:51
Mechelen, België; 18 mei 2015 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigde
vandaag aan dat de greenshoe optie volledig is uitgeoefend door de underwriters van haar aandelenuitgifte. Met deze greenshoe optie kende Galapagos de underwriters een optie toe om tot 749.478 bijkomende nieuwe gewone aandelen tegen de uitgifteprijs van $42,05 per ADS (exclusief underwriting korting) in de vorm van ADSs te kopen en een optie om tot 233.021 bijkomende nieuwe gewone aandelen tegen de uitgifteprijs van €37,00 (exclusief underwriting korting) te kopen, wat overeenstemde met 15% van de gewone aandelen en ADSs die geplaatst werden in het kader van de wereldwijde uitgifte. Door deze uitoefening van de greenshoe optie bedraagt de totale bruto-opbrengst van de wereldwijde uitgifte nu ongeveer $317 miljoen (€279 miljoen). Elke ADS aangeboden in het kader van het ADS aanbod geeft recht op één gewoon aandeel.
Morgan Stanley, Credit Suisse, en Cowen and Company treden op als joint book-running managers van de uitgifte en Nomura en Bryan, Garnier & Co. als co-managers. Morgan Stanley is als stabiliseringsagent opgetreden namens de underwriters en meldt dat er geen stabiliseringsactiviteiten hebben plaatsgevonden of nog zullen plaatsvinden.
De afsluiting van het ADS aanbod en van de private plaatsing van de gewone aandelen zullen op elkaar afgestemd worden. De verwachte datum hiervoor is 19 mei, maar hangt af van de vervulling van bepaalde gebruikelijke voorwaarden.
Een registratiedocument met betrekking tot deze effecten werd van kracht verklaard door de SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) op 13 mei 2015.
De effecten die zullen worden uitgegeven in het kader van de wereldwijde uitgifte worden enkel aangeboden op basis van een prospectus. Een exemplaar van het finale prospectus kan worden verkregen via Morgan Stanley & Co. LLC, 180 Varick Street, 2nd Floor, New York, NY 10014, Verenigde Staten; of Credit Suisse Securities (USA) LLC, One Madison Avenue, New York, NY 10010, Verenigde Staten, ter attentie van: Prospectus Department, telefoonnummer +1 (800) 221- 1037, of via email newyork.prospectus@credit-suisse.com; of Cowen and Company c/o of Broadridge Financial Services, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, NY, 11717, Verenigde Staten, ter attentie van: Prospectus Department, telefoonnummer: +1 631 274-2806.
Dit persbericht houdt geen aanbieding tot verkoop in, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbieding tot aankoop, noch zal er enige verkoop van deze effecten plaatsvinden, in om het even welke staat, of in om het even welk rechtsgebied, waar dergelijke aanbieding, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan de registratie of kwalificatie overeenkomstig de wetgeving betreffende verhandeling van effecten in een dergelijke staat of rechtsgebied.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL