Galapagos en MorphoSys brengen antilichaam tegen ontstekingsziekten in preklinische ontwikkeling.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/07/2014 09:22
München, Duitsland, en Mechelen, België; 23 juli 2014 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) en MorphoSys (FSE: MOR; Prime Standard Segment, TecDAX; OTC: MPSYY) kondigen vandaag aan dat het eerste programma uit hun strategische alliantie preklinische ontwikkeling ingaat. MOR106, gebaseerd op een target van Galapagos en Ylanthia, het antilichaam-platform van MorphoSys, zal nu samen ontwikkeld worden voor ontstekingsziekten.
"We zijn verheugd dat het eerste programma uit onze alliantie met Galapagos de preklinische ontwikkelingsfase ingaat. Het nieuw werkingsmechanisme van MOR106 is nog niet vrijgegeven. Ylanthia wordt in steeds meer allianties en in een steeds groter deel van onze pijplijn toegepast,” zegt Dr Marlies Sproll, Chief Scientific Officer van MorphoSys AG.
”Ons SilenceSelect target discovery platform heeft het target geleverd waartegen dit antilichaam actief is. MOR106 is het eerste antilichaam in de pijplijn van Galapagos, en we zijn verheugd om dit programma samen met MorphoSys verder te ontwikkelen,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.
MOR106 vloeit voort uit de alliantie die Galapagos en MorphoSys zijn gestart in 2008, waarin beide bedrijven hun kerntechnologie en expertise bijdragen. Galapagos levert de ziekte-gerelateerde biologie, waaronder het target en de cellulaire assays. De targets zijn ontdekt met Galapagos’ SilenceSelect adenovirale technologie. MorphoSys ontwikkelt, met behulp van haar Ylanthia technologie, volledig humane antilichamen gericht tegen het target. Galapagos en MorphoSys blijven de onderzoeks-en ontwikkelingskosten delen, alsook toekomstige inkomsten.

tijd 09.43
Galapagos EUR 14,45 +6ct vol. 1.179



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL