WAVIN VOORNEMENS EUROCERAMIC TE VERKOPEN AAN STEINZEUG GmbH

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/05/2011 12:08
Zwolle, 25 mei 2011 - Wavin NV, Europees marktleider in kunststof leidingsystemen, meldt vandaag het voornemen de activiteiten op het gebied van gres-buizen in continentaal Europa te verkopen aan Steinzeug Abwassersysteme GmbH, een dochteronderneming van Wienerberger AG.

EuroCeramic produceert en verkoopt gres-rioleringsbuizen op het Europese vasteland. Het bedrijf opereert zelfstandig en omvat een productiefaciliteit in het Limburgese Belfeld, een Europees verkoopkantoor in Duitsland en een verkoopkantoor in Frankrijk, met in totaal circa 100 medewerkers. In 2010 bedroeg de omzet circa EUR 21 miljoen.

Afhankelijk van de goedkering door mededingings-autoriteiten en advies van de Ondernemingsraad, zal de verkoop naar verwachting in juni worden agerond. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Deze desinvestering past in de ‘Wavin 2015’ strategie, gericht op het reduceren van complexiteit en het verder uitbouwen van leidende markposities in kunststof leidingsystemen en -oplossingen. De transactie heeft geen gevolgen voor Wavin’s gres-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk.

tijd 12.12
Wavin EUR 11,33+ 0,05ct



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL