Beknopt verslag van Wavin AVA d.d. 21 april j.l. te Amsterdam.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/04/2010 16:39
Op 21 april j.l. te Rosarium Amsterdam opende Mr. PC v.d. Hoek de AVA van Wavin. Die vergadering was de vergadering van de stemvolmachten, want die waren bij het ANT gedeponeerd en door Dhr. v. Dijk van ‘t ANT vertegenwoordigd en die liep met ruim 74 miljoen stemvolmachten rond, dus waren de handen snel geteld.
Aanwezig waren 194.406.980 aandelen zijnde 47,8%
Op 28 april a.s. komt de update van Wavin, maar naar aanleiding van verzoeken uit de AVA zal dat in het vervolg op dezelfde dag zijn. Dan kunnen ook daar nog vragen over gesteld worden.
De CEO P. Houben zat voor het laatst voor, na 10 jaar is het genoeg geweest zei hij, maar ik ben nu wel aandeelhouder geworden en heb alle vertrouwen in Wavin. Onze indruk was, de crisis en alles er omheen was niet in de "kleren" bij CEO Houben gaan zitten. Hij wordt op gevolgd door Henk ten Hove en die maakte op ons een gedegen indruk (was al Vice President bij Wavin).
Ook uit ons netwerk kwamen zeer positieve geluiden over Ten Hove, maar hij zal een zware taak op zich nemen. Misschien dat hij de wind mee (lees snel herstel in de bouw) mag ervaren, dan werkt het ook gemakkelijker, dat zullen wij allen moeten afwachten.
De CEO gaf een presentatie over 2009 Het was geen eenvoudig jaar geweest en de herstructurering van 1700 mensen e.a. heeft ca. 15 miljoen gekost.
Van die mensen is het geschoolde personeel binnen het bedrijf gehouden die doen nu het werk van de weggestuurde ongeschoolde mensen en uitzendkrachten.
De Netto schulden daalde mede door de emissie van EUR 461,1 miljoen naar EUR 236,8 miljoen en wij voelen ons nu comfortabel met de huidige financiering die tot medio 2013 loopt. Wel was door de 16 banken bij bedongen dat er in 2009 en 2010 geen dividend uitbetaald mocht worden.
Er zal bij een grote wijziging van de resultaten (netto) met de banken gesproken gaan worden, maar onze ervaring is, dat openbreking geen haalbare kaart.
Wavin probeert ‘n nieuwe markt aan te boren met onder en bovengrondse buizen t.w. vloerverwarming en Plafond koeling. Wavin wil in die markt sneller groeien dan de concurrenten
De omzet verval nam af in de 2e helft van 2009, mede door lagere grondstofprijzen o.a. van olie die van $147 naar ca. $70/80 ging.
Die grondstoffen worden wel ingedekt, maar de stijgingen konden slechts vertraagd worden doorberekend. Van de omzet komt ca. 25% uit de emerging markets waar Wavin zit. Maar Wavin richt zich vooral op Europa en de Oostblok landen o.a. Polen doet het goed, daar was Wavin in 1991 gestart en er is weinig stagnatie. Er komen jaarlijks ca. 15% aan nieuwe producten/modellen etc. bij ’t assortiment van Wavin en er gaan soms ook producten af.
De Leverage Ratio was in 2009 1,96 en was in 2008 2,84
De rentedekking was in 2009 3,98 en in 2008 4,83
De kosten van IT liggen boven de enkele miljoenen.
Wavin verwacht dat de woningbouw dit jaar uitbodemd en de commerciële bouw neemt nog af.
Wij kijken naar de aanvragen van o.a. hypotheken, daaraan kunnen wij het een en andere meten en krijgen wij wat zicht in een "mistige markt"! De UK en Turkije, Denemarken, Nederland en Italië loopt qua bouw nog terug, maar Wavin heeft in deze landen geen marktaandeel verloren. In die landen moeten wij zorgen voor voorraad depots, want als je verder zit dan 400 KM met voorraad, dan gaan er extra kosten komen en te lange leveringsduur optreden.
Hoe zit het door de lange winter hier met het werk? Daar wilde de CEO niet teveel over kwijt, maar het werk in de Bouw is opgeschoven en nu hebben de aannemers wel orders, daar moesten we 't meedoen.
De splitsing is al eerder opgenomen bij besluiten AVA d.d. 21 april op onze site.

Onze indruk is, er een keer gaande is bij Wavin en de snelheid hangt af van het herstel Bouw. Maar het watermanagement betekend ook veel voor Wavin en daar is ook werk voor.
Wij zullen het hierbij laten.

meer info op
http://www.wavin.com/com/Shareholder_Meetings.html



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL