Toch handel in SNS vandaag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/02/2013 10:15
door Jarco de Swart
AMSTERDAM -
Beleggers in SNS Reaal krijgen vandaag een laatste piepkleine kans om nog iets van hun investering terug te zien. LCH Clearing , dat markttransacties afhandelt, opent vandaag een inkoopprocedure om nog uitstaande shortposities af te wikkelen.Daarmee ontstaat de bijzonder merkwaardige situatie dat er schijnbaar aandelenhandel plaats kan vinden terwijl minister Dijsselbloem op 1 februari de aandelen heeft onteigend en de AFM de handel heeft stilgelegd.
In de praktijk ligt het iets ingewikkelder. LCH moet shorttransacties afwikkelen, maar heeft nog 440.995 aandelen nodig die het niet kan leveren, omdat die allemaal bij de staat liggen. De koper ontvangt ook geen aandeel, maar de aan het aandeel verbonden ISIN-code.
De ’buy-in’-procedure wil zeggen dat LCH Clearnet ’aandelen’ SNS Reaal gaat kopennamens de partijen die op 31 januari 2013 stukken ’unsetteled short’ hadden.
Een bankier meldt dat dit zal gebeuren op de laatste koers: €0,84. „Wij denken dat partijen die hierdoor geraakt worden wel hun vraagtekens zullen zetten bij deze relatief hoge prijs voor vrijwel waardeloze stukken.”
Daardoor ontstaat een recht op een eventuele schadevergoeding, waarvan de hoogte door de minister is voorgesteld op €0 maar waartegen belanghebbenden bezwaar aan kunnen tekenen bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof.


SNS REAAL N.V. stelt publicatie jaarcijfers 2012 uit
SNS REAAL N.V. maakt bekend dat de publicatie van de jaarcijfers over 2012 plaats zal vinden op donderdag 18 april 2013. Aanleiding voor het uitstel is het verwerken van de effecten van de nationalisatie van SNS REAAL N.V. die op 1 februari jl. plaatsvond. Donderdag 18 april wordt eveneens het jaarverslag van SNS REAAL N.V. over 2012 gepubliceerd. Publicatie hiervan was oorspronkelijk voorzien voor vrijdag 8 maart 2013. De jaarverslagen van SNS Bank N.V. en REAAL N.V. worden ook op donderdag 18 april gepubliceerd. Het jaarverslag van SRLEV N.V. wordt op maandag 29 april gepubliceerd. OVER SNS REAAL SNS REAAL N.V. is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren die zich vooral richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het mkb. Het aanbod bestaat uit: sparen, beleggen, hypotheken, verzekeren en pensioenen. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL N.V. zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna € 134 miljard (eind juni 2012) is SNS REAAL N.V. een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft circa 6.700 medewerkers (fte’s) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL