Vacaturewebsite van USG People biedt voorleesfunctie voor laaggeletterden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/05/2014 08:52
- Gus.nl leest vacatures voor om toegankelijkheid arbeidsmarkt te verbeteren
Almere, 20 mei 2014 - Vanaf vandaag biedt Gus.nl haar websitebezoekers de mogelijkheid om vacatureteksten te laten voorlezen. Met de voorleesfunctie geeft USG People verdere invulling aan haar inspanningen om de inzetbaarheid van laaggeletterden op de arbeidsmarkt te verbeteren. In oktober 2013 ging USG People reeds een samenwerking aan met Stichting Lezen & Schrijven voor het verhogen van geletterdheid.

In Nederland heeft circa twintig procent van de bevolking een leesbeperking, waaronder laaggeletterdheid, dyslexie en slechtziendheid. Werkzoekenden die onvoldoende taalvaardig zijn, kunnen vaak zeer moeilijk de weg naar de arbeidsmarkt (her)vinden. Een voorleesfunctionaliteit op werkgerelateerde websites kan deze groep helpen om meer volwaardig te kunnen participeren op de arbeidsmarkt.

De voorleesfunctie op Gus.nl is de meest recente innovatieve verbetering op de vacaturewebsite, na onder meer instant search, spraakherkenning (speech to text), teken-je-eigen-zoekgebied en mobiel solliciteren. Sinds de lancering van Gus.nl in 2011 is deze reeks van vernieuwingen op de website doorgevoerd om het gebruiksgemak voor sollicitanten te verbeteren.

Gus.nl bevat vacatures van de Nederlandse dochtermaatschappijen van USG People, waaronder Start People, Unique, Secretary Plus en USG Professionals. USG People koos voor een samenwerking met ReadSpeaker om op Gus.nl de functie te implementeren die het voor bezoekers mogelijk maakt om de tekst van vacatures te laten voorlezen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL