UWV en USG People slaan handen ineen tegen ouderenwerkloosheid

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/10/2013 13:17
- USG People-initiatief Met Werk helpt UWV bij het bemiddelen van 55-plussers
Almere, 2 oktober 2013 - USG People helpt UWV met het realiseren van haar doelstelling om in de komende twee jaar 22.500 werkloze 55-plussers aan een baan te helpen. Deze doelstelling is onderdeel van het actieplan 55PlusWerkt, waar ook netwerkbijeenkomsten en hulp bij scholing deel van uitmaken. Met dit plan gaat UWV, samen met sociale partners, de VNG en de re-integratie- en uitzendbranche, de strijd aan tegen de snel stijgende werkloosheid onder 55-plussers.

In aanwezigheid van Lodewijk Asscher, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, lanceerde UWV vanmorgen het actieplan 55plusWerkt. Na een toespraak van de minister en een toelichting op het actieplan door André Timmermans van UWV, ondertekenden de ABU, NBBU en meewerkende uitzendorganisaties, waaronder USG People, een intentieverklaring over de plaatsing van 55-plussers.

Namens USG People zal Met Werk zich inzetten voor de bemiddeling van 55-plussers. Al in augustus kondigde USG People aan dat Met Werk zich als doel heeft gesteld om de komende twee jaar minimaal 2.500 werkzoekende 55-plussers die nu een uitkering ontvangen weer aan werk te helpen. Met de realisatie van deze doelstelling zal USG People een substantiële bijdrage leveren aan de doelstelling van 55plusWerkt.

Met Werk is een samenwerking van diverse werkmaatschappijen van USG People en is erop gericht om (langdurig) werklozen in samenwerking met gemeenten en het UWV weer aan een baan te helpen. Voor bemiddeling door Met Werk, kunnen werkzoekende 55-plussers zich aanmelden op het internetplatform www.55plusmetwerk nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL