Melkprijzen van FrieslandCampina en ander nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 02/10/2019 16:12
FrieslandCampina biologische garantieprijs oktober 2019: 47,50 euro per 100 kilo melk. 30 september 2019
De FrieslandCampina biologische garantieprijs blijft onveranderd ten opzichte van de biologische garantieprijs van vorige maand (47,50 euro), inclusief een neerwaartse correctie van 0,34 euro.

Deze maand bedraagt de eiwitwaarde 775,38 euro, de vetwaarde 387,69 euro en de lactosewaarde 77,54 euro per 100 kilo.

De biologische garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 600.000 kg melk op jaarbasis.


FrieslandCampina garantieprijs oktober 2019: 34,75 euro per 100 kilo melk
30 september 2019 De FrieslandCampina garantieprijs daalt 0,25 euro ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand (35,00 euro), inclusief een neerwaartse correctie van 0,24 euro. Deze correctie volgt op de door de referentiebedrijven uitbetaalde prijzen voor boerderijmelk, die lager zijn dan vooraf ingeschat.

Deze maand is de eiwitwaarde 567,25 euro, de vetwaarde 283,63 euro en de lactosewaarde 56,73 euro per 100 kilo.

De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 800.000 kilo melk op jaarbasis.

De FrieslandCampina garantieprijs is onderdeel van de FrieslandCampina melkprijs, die op jaarbasis aan de leden-melkveehouders wordt betaald. Maandelijks wordt de garantieprijs ingeschat aan de hand van de ontwikkeling van de gepubliceerde melkprijzen van de referentiebedrijven.

EN ander nieuws.
United Dairymen of Arizona en FrieslandCampina gaan samenwerken in zuivelingrediënten.
Het partnerschap voorziet in de toenemende vraag naar lactoferrine

1 oktober 2019
De Amerikaanse zuivelcoöperatie United Dairymen of Arizona (UDA) gaat een partnerschap aan met FrieslandCampina voor de productie en levering van lactoferrine. Deze joint venture heeft een capaciteit om 10 ton lactoferrine per jaar te produceren. Beide bedrijven zien dit als een mogelijkheid voor verdere samenwerking.

“We zijn erg enthousiast over deze joint venture. We hebben gedeelde waarden en historie en een vergelijkbare bedrijfsstructuur. Daarnaast past deze samenwerking in onze strategische ambities op het gebied van lactoferrine. Met onze technologie en uitgebreide ervaring, gecombineerd met de hoge kwaliteit melk van UDA, zijn wij in staat om een product te leveren dat voldoet aan de wereldwijde kwaliteitseisen en regelgeving”, zegt Kathy Fortmann, President van FrieslandCampina Ingredients. FrieslandCampina verwacht verdere uitbreidingsplannen op het gebied van lactoferrine op korte termijn aan te kunnen kondigen.

“Het aangaan van een partnerschap met FrieslandCampina is een eer voor onze coöperatie. Het feit dat zij melk uit Arizona kiezen om bij te dragen aan de wereldwijde markt voor lactoferrine stemt ons enthousiast. We zijn trots op de toewijding die onze boeren hebben voor dierenwelzijn, waardoor wij in staat zijn om zulke hoge kwaliteit melk te leveren”, zegt Keith Murfield, CEO van UDA. UDA’s ledenmelkveehouders hebben een jarenlange reputatie voor de consistente levering van kwalitatieve melk, wat de nieuwe joint venture ten goede zal komen.

Lactoferrine is van nature aanwezig in koemelk en moedermelk. In een aantal wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat lactoferrine verschillende potentiële gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft, waaronder antibacteriële en ontstekingsremmende activiteit. Lactoferrine is een belangrijk ingrediënt in kindervoeding.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL