Mitsubishi verliest 320 miljoen dollar door rogue trader

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/09/2019 17:01
De Japanse handelsmaatschappij Mitsubishi Corporation, een onderdeel van het conglomeraat Mitsubishi Group dat vooral bekend is als autofabrikant, verwacht een negatieve impact van ongeveer 320 miljoen dollar op zijn resultaten doordat een werknemer posities innam in oliederivaten, maar dit voor het bedrijf verborgen hield. Dit bevestigde Mitsubishi vrijdag.

Het gaat om beleggingen in Petro-Diamond Singapore, wat een onderdeel is van de Mitsubishi Corporation, en dat actief is het handelen in olie- en petroleumproducten.

Mitsubishi schat de schade momenteel op ongeveer 320 miljoen dollar. De positie is dan wel gesloten, maar er is nog geen goed zicht op de totale schade die de rogue trader veroorzaakt heeft, aldus het bedrijf.

De handelaar in kwestie was sinds januari dit jaar actief in verboden transacties en verhulde deze op zo'n manier, dat het leek dat de posities toebehoorden aan klanten. Dit deed hij door de data in het risicomanagement systeem naar zijn hand te zetten.

Deze werkwijze ging goed totdat in juli de prijs van olie sterk begon te zakken, wat resulteerde in enorme verliezen waarna de transactie boven kwam drijven.

De trader is ontslagen en kan een rechtszaak tegemoet zien.

reactie XEA.nl
Waar is nog controle & handhaving handelaars limieten?
In onze actieve baan hebben wij het meegemaakt, dat een vrouwelijke handelaar in Bonds(7 jr.), een baisse positie had opgebouwd, die GROTE was dan het aantal uitstaande Bonds( totaal).Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL