FrieslandCampina benoemt nieuwe coöperatieve bestuurder en commissarissen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/09/2019 13:13
Op voordracht van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. heeft de ledenraad van de zuivelcoöperatie in haar vergadering van 25 september 2019 mevrouw Elze Jellema benoemd tot bestuurslid. Haar benoeming gaat in op 17 december van dit jaar. Tegelijkertijd treedt zij toe tot de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Op dezelfde datum treden Angelien Kemna en Heiko Schipper toe tot de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. en vervullen zij de vacatures die zijn ontstaan ??na het aftreden van Ben van der Veer en Tex Gunning na respectievelijk tien en acht jaar.

Voorzitter Frans Keurentjes: “Namens alle bestuursleden heet ik Elze Jellema van harte welkom in ons bestuur. We kennen haar als een betrokken, positief kritische melkveehouder met oog voor het ledenbelang en de omgeving waarin coöperatie en onderneming opereren. We verwelkomen ook Angelien Kemna en Heiko Schipper, die tientallen jaren internationale zakelijke ervaring meenemen naar onze raad van commissarissen.”

In juni heeft de ledenraad Hans Stöcker herbenoemd voor een nieuwe termijn van 4 jaar, deze termijn begint eveneens op 17 december.

Achtergrond
Elze Jellema was tot en met 2018 lid van de ledenraad van de zuivelcoöperatie en vertegenwoordigde in die hoedanigheid het district Zuidwest Friesland. Zij heeft een melkveebedrijf in Smallebrugge, Zuidwest Friesland, Nederland.

Angelien Kemna heeft een carrière in vermogensbeheer en bekleedde CIO- en CFO / CRO-functies bij APG Group. Daarvoor was ze CEO van ING Investment Management Europe en was ze hoogleraar in onder meer financiën en governance. Mevrouw Kemna bekleedt ook verschillende toezichthoudende en adviserende functies, bijvoorbeeld bij NIBC Holding en AXA Group.

Heiko Schipper heeft ruime ervaring in internationale marketing en verkoop van voedingsproducten. Hij bekleedde verschillende marketing- en salesfuncties bij Nestlé in Europa en Azië. Zijn laatste functie was CEO van Nestlé Nutrition en lid van de raad van bestuur van Nestlé SA. Hij is momenteel president van Bayer Consumer Health en lid van de raad van bestuur van Bayer AG.

Met deze benoemingen bestaat de raad van commissarissen uit vier vrouwelijke en negen mannelijke leden en voldoet daarmee aan het diversiteitsbeleid om te streven naar minimaal 30% mannelijke en vrouwelijke leden in de raad.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL