Toepassingen Smart Farming voor onderwijs

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/07/2019 11:27
Smart Farming, precisielandbouw en bedrijfsondersteunende systemen zijn razend snel groeiende terreinen waar techniek, data en kennis bij elkaar komen. Voor onderwijs (mbo en hbo) is er een nieuw dossier dat de mogelijkheden op een rij zet.

Smart Farming biedt mogelijkheden die 10 jaar geleden nog niet voor mogelijk werden gehouden. De eerste stappen bleven steken door een gebrek aan rekenkracht, beschikbare infrastructuur en betaalbare techniek. Rond 2010 vond een kentering plaats. 4G, satellietbeelden, drones, goedkope plaatsbepaling, open software, web-based applications en verbeterde en goedkopere techniek gaven een nieuwe impuls aan Smart Farming met Big Data.

Acht applicaties
In het dossier 'Smart Farming ' vind je informatie over de mogelijkheden Akkerweb (Akkerweb is een onafhankelijk en open platform waarop bedrijven en overheden apps beschikbaar stellen) en acht Smart Farming applicaties die door het onderwijs kunnen worden gebruikt (mbo en hbo). Zo is er een applicatie voor het opstellen van een bouwplan, de toepassing van bodemherbiciden, loofdoding of bijbemesting met stikstof.

Het beslissingsondersteunend systeem Nemadicide helpt de akkerbouwer bij de beheersing vaan aatljes en de Phytophthora-app biedt en preventieve beheersingsstrategie op perceelsniveau voor de aardappelziekte Phytophthora infestans. En de app Grip op Gras geeft handvatten om het grasaanbod bij omweiden en maaien te monitoren.

Wurks
Het dossier 'Smart farming' is het resultaat van een WURKS-project (Wageningen UR Knowledge Share). Het doel van WURKS-programma is om educatiemateriaal in de agronomische sector up to date te houden en zo in brede zin een schakel te vormen tussen onderzoek en onderwijs.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL