Vrouwen spelen grote rol in behalen SDG’s

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/03/2019 09:19
FrieslandCampina WAMCO en publieke organisatie IFDC werken in het kader van het 2SCALE-project samen met nomadische veehouders in Oyo State in Nigeria. Doel is om de kwaliteit en hoeveelheid lokaal geproduceerde melk te stimuleren en boeren in staat te stellen om een beter bestaan op te bouwen. Vanwege de belangrijke rol die vrouwen spelen in de melkveehouderij in Nigeria, richt het project zich specifiek op vrouwen en hun behoeften.

De samenwerking omvat 1800 nomadische veehouders, waarvan 950 vrouwen. Vrouwen spelen een belangrijke rol in deze samenwerking. Zo houden ze zich bezig met veel melk-gerelateerde activiteiten, zoals het melken van de koeien, het halen van water en het verwerken van melk tot kaas, boter en vet. Het geld dat verdiend wordt met de verkoop van melk wordt in de regel besteed aan voedsel en andere huishoudelijke benodigdheden.

Trainingen

Om de toegang tot water te verbeteren zijn o.a. waterputten geslagen, waardoor vrouwen meer tijd kregen voor andere zaken. Daarnaast hebben vrouwen (en jonge mannen) deelgenomen aan technische trainingen en zijn ze geholpen om hun eigen bedrijf op te zetten en coöperaties te vormen.

SDG’s

Het project bleek zeer succesvol en heeft onder andere geresulteerd in verbeterde voedselzekerheid en voeding (SDG 2), een verhoogd inkomen voor zowel vrouwelijke als mannelijke boeren (SDG 1, 5 en 8) en minder conflicten tussen landbouwers en veehouders. Een win-win voor iedereen. Meer weten over de ins en outs van het project? Download dan hier de factsheet.

Dairy Development Programme

Al meer dan dertig jaar werkt FrieslandCampina via het zuivelontwikkelingsprogramma samen met melkveehouders in Azië, Afrika en Oost-Europa om hen te helpen hun levensonderhoud te verbeteren. Dit doen we door de melkketen te optimaliseren en door boeren op te leiden en te adviseren om de kwaliteit en productiviteit van melk te verbeteren. Meer informatie over het Dairy Development Programme vindt u hier. zie verder op
https://www.frieslandcampina.com/nl/duurzaamheid/goede-inkomsten-voor-onze-boeren/dairy-development-programme/

reactie o.a. op dit laatste
Een prachtige initiatief van FrieslandCampina. Inderdaad ondersteuning van het voedsel tekort in veel werelddelen.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL